Examen/Auktorisationsdag

För att få titeln Auktoriserad Lönekonsult behöver du ansöka om auktorisation och medlemskap hos Srf. När din ansökan blivit godkänd så väntar en Lönekonsultexamen och, efter godkänt resultat, Auktorisationsdag.

Din ansökan ska först valideras och godkännas av Srf Löns Auktorisationsråd.

Lönekonsultexamen i kombination med Auktorisationsdagen säkerställer att du uppfyller kompetenskraven och att du vet vad det medför att vara Auktoriserad Lönekonsult.

Lönekonsultexamen är en digital examen, och när du har fått godkänt på denna så kommer du att automatiskt få en inbjudan till Auktorisationsdag från Srf. Så snart du har en godkänd Lönekonsultexamen och genomförd Auktorisationsdag får du ditt certifikat som Auktoriserad Lönekonsult.

För att ansöka om att bli Auktoriserad Lönekonsult och medlem i Srf behöver du uppfylla gällande teori- och praktikkrav i antagningskraven.

Läs om gällande antagningskrav här

Ansök om auktorisation och medlemskap här

Lönekonsultexamen

Den digitala examen består av tre delar: snabbvalsfrågor (med ett eller flera korrekta svarsalternativ), kortsvarsfrågor med beräkningar och en sista del som består av utredande och analyserande frågor. Frågorna motsvarar de områden som referenspersonerna har styrkt under valideringen och detta är ytterligare en nivå för att säkerställa kompetensen. Anmälan till Lönekonsultexamen gör du själv efter godkännande av Auktorisationsrådet. Det finns en demoversion av den digitala examen här.

Givetvis varierar inriktning och kompetens hos alla som har validerats, och framförallt kring vilka kollektivavtal man har erfarenhet av.  Det är därför inte i huvudsak kollektivavtalsgrundande frågor utan de utgår från lagkrav eller motsvarande inom områdena lönehantering, arbetsrätt, skatt, förmåner och ekonomi. I de fall frågorna är kopplade till kollektivavtal så finns den information som krävs tillgänglig vid examenstillfället. Frågorna väljs slumpvis ur en stor frågedatabas och det gör att varje person får ett unikt urval av frågor. Resultatet av den digitala examen presenteras som godkänt eller inte godkänt, med återkoppling på andel rätt på respektive examensdel, inte återkoppling på rätt eller fel svar på de enskilda frågorna.

Auktorisationsdag

Under Auktorisationsdagen fokuserar vo på vad det innebär att vara Auktoriserad Lönekonsult – rollen, trender och medlemskap i Srf konsulterna. Dagen avslutas med att certifikaten delas ut. Under dagen finns stora möjligheter att träffa kollegor i branschen och skapa nätverk. Anmälan till Auktorisationsdagen gör du själv efter godkänt resultat på Lönekonsultexamen.

 

ANMÄLAN för dig som är klar för auktorisation:

Du meddelas via mejl när din ansökan har blivit godkänd av Srf Löns Auktorisationsråd, därefter är nästa steg Digital examen och Auktorisationsdag.
För att anmäla dig till Digital examen och Auktorisationsdag när du blivit godkänd;
Logga in på Mina Sidor http://www.srfkonsult.se/
Välj Min kursportfölj/Pågående kurser
Under Pågående kurser hittar du kursprogrammet ”Examen Auktoriserad Lönekonsult”, klicka på kursnamnet.
Klicka på ”Starta kurs-knappen/välj aktuellt kurstillfälle/klicka på ”Fortsätt för att registrera till kurstillfälle”/klicka på ”Anmäl mig”

Bekräftelsemejl för din anmälan sänds till din epostadress och kallelse kommer via mejl cirka 3 veckor innan kursstart.

Frågor om anmälningsförfarande kontakta Anna Tallavaara
anna.tallavaara@srfkonsult.se eller 010-483 80 31

Digital examensperiod:

1-31 maj 2017
1-30 september 2017
1-30 november 2017
Examenskostnad per person 1 500 SEK exkl. moms

Auktorisationsdag:

30 augusti 2017
14 december 2017
Vi arrangerar auktorisationstillfällen i Stockholm.
Auktorisationsdag per person 1 900 SEK exkl. moms

 
02
May
02 May

Inkomstdeklarationen

Sista dagen att lämna inkomstdeklaration för fysiska personer och enskilda näringsidkare.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender

Srf Nyheter

Se alla nyheter
Prenumerera