Srf löns utbildningsgrupp

Ledamot Företag
Anders Löfblom Adecco
Björn Söderström PA-Resurs
Caroline Björk/Viktoria Simmingsköld Prodiem
Cecilia Löfquist KnowIT
Eva Jansson Srf utbildning
Marianne Maupoix-Wedberg Ekonavet Utbildning & Redovisning AB
Torgny Hedman PwC
Zennie Sjölund Srf konsulterna

Srf löns utbildningsgrupp har till uppgift att:

  • främja utbildning inom löneområdet
  • validera leverantörers utbildning för aktualitetstimmar

Utbildningsarrangörer har möjlighet att få sitt utbud för aktualitetstimmar validerat av Srf löns utbildningsgrupp. Bedömningen görs utifrån uppgifter i ett valideringsformulär som Srf har tagit fram.

För att en utbildning ska ge aktualitetstimmar för en lönekonsult så ska:

  • nivån på kurserna vara högre än de krav som ställs vid auktorisation
  • kursen innebära att du vidareutvecklar din kompetens
  • kursen innehålla minst 2 timmar teori

Grundkurser ligger i princip inte  till grund för aktualitetstimmar. För att en grundkurs ska valideras för aktualitetstimmar ska detta motiveras särskilt i valideringsformuläret.

För utbildningar som har koppling till lönesystem är det viktigt att det finns en avgränsning som visar om kompetenshöjningen sker inom löneområdet eller endast i själva programvaran.

Kurser som ger verktygen för att kunna utföra arbetsuppgifter ger i princip inte aktualitetstimmar. Om det finns inslag av teori så kan detta dock motivera ett visst antal aktualitetstimmar.

Valideringsformuläret finns bifogat detta utskick.

Srf kvalitetssäkrar även utbildningar som har validerats genom kvalitetskontroller. Utbildningsarrangörer tar då på sig att tillhandahålla kurstillfällen för Srf-representanter. Srf granskar och säkerställer de förutsättningar utbildningsarrangören angett i valideringsformuläret. Om det visar sig vid en kvalitetskontroll att utbildningen inte håller måttet, kan förmånen att ge aktualitetstimmar dras tillbaka. Det kostar inget att validera. Srf förbehåller sig rätten att tidsbegränsa att en kurs ger aktualitetstimmar.

 
26
Apr
26 Apr

Omsättning över 40 miljoner kr

Om ditt företag har en omsättning på över 40 miljoner kr ska – moms för mars 2017 vara bokförd på Skatteverkets konto – moms- och arbetsgivardeklarationer för mars 2017 ha kommit in till Skatteverket.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender

Srf Nyheter

Se alla nyheter
Prenumerera