Det här gör vi för dig

Idag ser vi att vårt arbete med lönefrågor bidragit till flera steg i branschutvecklingen. Srf konsulterna arbetar för lönebranschen och verkar aktivt för en sund branschutveckling. Ambitionen är att lyfta fram den kvalitet och kompetens som finns inom löneområdet och auktorisationen är kvalitetsstämpeln på en duktig och mycket viktig yrkeskår på marknaden.

Srf konsulterna kan lön

Srf konsulterna samverkar med branschens ledande programleverantörer och finns representerade i flera normgivande organ. Ett omfattande remissarbete är ett ständigt pågående arbete i förbundet. Vi ser till att lyfta svensk lön och våra standards på en internationell nivå genom samverkan. Srf konsulternas branschansvariga inom lön, Zennie Sjölund, sitter med i den internationella juryn när Global Payroll Awards delades ut för första gången i maj 2016. Amesto Accounting House fick i internationell konkurrens ta emot ett hedersomnämnande i kategorin ”In-country Payroll Provider of the Year” under pompa och ståt i Tower of London.

Inom Srf konsulterna finns också en nyinstiftad utmärkelse kallad Årets Auktoriserade Lönekonsult. Den första utdelningen av denna utmärkelse gick av stapeln vid 2015 års kongressmiddag där Lotta Waldvik från Ekonomi Roslagen korades som 2015 års Auktoriserade Lönekonsult.

Vi kan stolt presentera följande utvecklingsaktiviteter framtagna av Srf konsulterna:

  • Auktorisation för lönebranschen (2014)
  • SALK, den svenska standarden för lönetjänster (2015)
  • LAP – Svensk Löneartsplan (februari 2016)
  • Parlön – Svensk-engelskt lönelexikon (juni 2016)

Srf konsulterna kan lön och vill gärna ha dig som är verksam inom lön med på tåget mot framtidens lönebransch!

Professionell utveckling

Auktorisationen är idag en viktig kvalitetsstämpel som bekräftar kompetens och erfarenhet inom lön, samtidigt som det är en tydlig karriärväg för dig som har kompetens inom lön. Som Auktoriserad Lönekonsult har du branschens starkaste titel. Något som är värt att satsa på som verksam på framtidens marknad. Arbetsförmedlingens senaste prognos från februari 2016, pekar tydligt på att arbetsgivarnas rekryteringsbehov riktar sig till dig med bred kompetens inom löneområdet och ett antal års erfarenhet i yrket. Med auktorisationen visar du tydligt att du är en av dem som kan fylla det behovet.

Srf konsulterna utbildar lönesverige! Vi erbjuder dig ett antal branschanpassade kurser inom lön, allt från grundkurser i lönehantering till specialkurser om löneväxling och semesterlön. Under 2016 fyller Srf konsulterna 80 år och det firar vi med jubileumspriser på ett antal av våra kurser. En del av dessa erbjuds som boka tidigt-rabatter. Boka redan nu så du inte missar dina förmånliga priser!

Zennie Sjölund

Branschansvarig Lön och enhetschef Sakkunskapsenheten
Tel: 010-483 80 56
E-post: zennie.sjolund@srfkonsult.se

Catrine Dahl

Löneexpert och Auktoriserad Lönekonsult
Tel: 010-483 80 58
E-post: catrine.dahl@srfkonsult.se
 
20
feb
20 feb

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för januari 2019 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender