Lönebranschen

Auktorisation inom lön

Sedan 2014 finns en auktorisation för lönekonsulter på marknaden. Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som bekräftar rätt kompetens och flerårig erfarenhet inom lönehantering. Auktorisationen höjer statusen på en viktig yrkesroll och innebär också en ny karriärväg inom lön. Att ha en titel som Auktoriserad Lönekonsult visar att du en av de bästa lönekonsulterna i Sverige.

Kompetensutveckling

Via Srf konsulterna finns goda möjligheter till kompetensutveckling via våra branschanpassade utbildningar. Hos oss hittar du allt från grundkurser inom lön till uppdateringskurser och specialistkurser.

Driver branschutvecklingen

Srf konsulterna driver branschutvecklingen inom löneområdet. Srf konsulterna har tagit fram SALK, Svensk standard för Auktoriserade Lönekonsulter – Kvalitetssäkrad Löneprocess, som kan ses som en bruksanvisning för löneprocesser. Den är också normgivande för Auktoriserade Lönekonsulter.

LAP – Svensk Löneartsplan har utvecklats och förvaltas i Srf Lönsam, ett samarbete mellan Srf konsulterna och flera av branschens ledande lönesystemleverantörer. LAP är den svenska standarden för lönearter och begreppshantering inom löneområdet.

Samarbetet med England, Holland och de nordiska länderna innebär erfarenhetsutbyte på global nivå vilket främjar utvecklingsmöjligheterna ytterligare.

 
30
sep
30 sep

Årsredovisning

Årsredovisning samt eventuell revisionsberättelse för bokslut 2021-02-28 ska ha kommit in till Bolagsverket. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender