Lönebranschen

Auktorisation inom lön

Sedan 2014 finns en auktorisation för lönekonsulter på marknaden. Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som bekräftar rätt kompetens och flerårig erfarenhet inom lönehantering. Auktorisationen höjer statusen på en viktig yrkesroll och innebär också en ny karriärväg inom lön. Att ha en titel som Auktoriserad Lönekonsult visar att du en av de bästa lönekonsulterna i Sverige.

Kompetensutveckling

Via Srf konsulterna finns goda möjligheter till kompetensutveckling via våra branschanpassade utbildningar. Hos oss hittar du allt från grundkurser inom lön till uppdateringskurser och specialistkurser.

Driver branschutvecklingen

Srf konsulterna driver branschutvecklingen inom löneområdet. Srf konsulterna har tagit fram SALK, Svensk standard för Auktoriserade Lönekonsulter – Kvalitetssäkrad Löneprocess, som kan ses som en bruksanvisning för löneprocesser. Den är också normgivande för Auktoriserade Lönekonsulter.

LAP – Svensk Löneartsplan har utvecklats och förvaltas i Srf Lönsam, ett samarbete mellan Srf konsulterna och flera av branschens ledande lönesystemleverantörer. LAP är den svenska standarden för lönearter och begreppshantering inom löneområdet.

Samarbetet med England, Holland och de nordiska länderna innebär erfarenhetsutbyte på global nivå vilket främjar utvecklingsmöjligheterna ytterligare.

 
25
jan
25 jan

Periodisk sammanställning via e-tjänst

Företag som använder e-tjänst för periodisk sammanställning försäljning av varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha rapporterat till Skatteverket för december 2021 eller sista kvartalet 2021 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender