Konsultveckan tillbaka – digitalt vässad

Publicerat 2 februari, 2021
– Srf Konsultvecka är en utbildning som verkligen passar bra att digitalisera. För det första kör vi halvdagar, för det andra deltar man bara i de avsnitt man vill, för det tredje är restiden noll, för det fjärde är innehållet skräddarsytt för våren 2021 och för det femte har vi en rad mycket erfarna experter som föreläsare.

Det konstaterar Mikael Carlson, Srf konsulternas Rådgivningsexpert, efter att anmälan till den nya versionen av den tidigare Srf Konsultvecka har öppnat. Han betonar det breda utbudet och möjligheterna att, som han säger: ”plocka exakt det man behöver och är intresserad av från denna buffé av kunskap och inspiration. Är man rutinerad men vill ha koll på momsen, som är rätt lurig, fokuserar man på dag 2. Rådgivning för lönsamhet är allt viktigare för redovisningskonsulter, det ägnas dag 5 åt. För att nämna två exempel.”

Bred roll

Det 35 punkter långa schemat för de fem halvdagarna visar den moderna redovisningskonsultens breda roll. Allt öppnar starkt dag 1 med bland annat ”Förvaltningsberättelsens utformning till följd av corona” och hyperaktuella ”Digitala underskrifter av årsredovisningen och digital inlämning av årsredovisningen till Bolagsverket”. 19 januari 2021 kom ett förslag från Bolagsverket som kan leda till att årsredovisningen, enligt lag, ska lämnas in digitalt för räkenskapsår som inleds närmast efter 30 juni 2021. Till en början för bolag som redovisar enligt K2 och K3.

Något för alla

– När vi satte samman Srf Konsultvecka var ambitionen att vara aktuella, behandla frågeställningar som ofta dyker upp och samtidigt vara framåtsyftande. Nu har veckan verkligen något för alla. Och skulle man, mot förmodan, logga in på något som inte passar, ja då är det bara att logga ut och fortsätta jobba igen. Så gick det ju inte riktigt att göra när vi körde Srf Konsultvecka med klassrumssittningar i Stockholm tidigare, konstaterar Mikael Carlson.

Srf Konsultveckans program är avsett att genomgås i sin helhet men man kan alltså välja själv. Man deltar i hela veckan, en viss dag eller enbart under någon speciell punkt. Formen är webinarium, direktsänt via Zoom mellan 08.30-12.30 varje dag.

Konsultveckan 15/3 – 19/3 2021

Dag 1 – Bokslutet 2020.

Dag 2 – Aktuella momsfrågor.

Dag 3 – Avancerade redovisnings- och skattefrågor.

Dag 4 – GDPR.

Dag 5 – Rådgivning för lönsamhet och likviditet.

Läs mer och anmäl dig till Srf Konsultvecka  aktuella och viktiga frågor med Srf konsulterna>>