Tillsammans firar vi landets Redovisnings- och Lönekonsulter

Publicerat 10 juni, 2021
Det kom ett förslag från en av våra medlemmar om att införa Redovisningskonsultens dag. Ledningen hos Srf konsulterna tände på idén och beslutade att införa en särskild dag att lyfta fram och fira landets Redovisningskonsulter och en särskild dag då vi firar landets Lönekonsulter. Den 16 juni är det dags för det allra första firandet.

– Den 16 juni 2021 firar vi för första gången Redovisningskonsultens dag och den 31 januari 2022 är det dags för Lönekonsultens dag. Dessa datum är viktiga ur ett historiskt perspektiv och för Redovisningskonsulterna är datumet fortfarande högst aktuellt, säger Srf konsulternas förbundsdirektör Roland Sigbladh.

Varför just dessa datum kan man fråga sig. Jo, den 15 juni är sista dagen för inlämning av deklarationer för byråer som begärt och beviljats byråanstånd för sina kunder. Merparten av landets Redovisningskonsulter arbetar ända in i det sista med dessa och den 16 juni brukar många ta tillfället att fira att man klarat sin tuffaste deadline på året. Vad gäller Lönekonsulterna så är den 31 januari ett historiskt datum som deadline för inlämning av kontrolluppgifter. Något som i samband med införandet av AGI oftast inte längre behöver göras, vilket i sig kan vara en anledning att fira.

– Vi vill vid dessa två dagar på året ta tillfället att lyfta fram landets mycket viktiga Redovisnings- och Lönekonsulter som bidrar stort med sin kompetens i näringslivet. Jag hoppas att ni alla klappar er själva och varandra på axeln för era viktiga insatser den dagen vi firar tillsammans, säger Roland Sigbladh.

Vi ser fram emot att ni hänger på och firar dessa dagar med oss! Dela gärna med er om hur just ni firar med #redovisningskonsultensdag #lönekonsultensdag och #srfkonsulterna.

 
30
sep
30 sep

Årsredovisning

Årsredovisning samt eventuell revisionsberättelse för bokslut 2021-02-28 ska ha kommit in till Bolagsverket. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender