Näringslivets Regelnämnd välkomnar SRF

Publicerat 20 maj, 2014

Sveriges Redovisningskonsulters Förbund, SRF är från och med 1 juni 2014 fullvärdig medlem i Näringslivets Regelnämnd. SRF valdes enhälligt in vid NNRs senaste möte fredagen den 16 maj.

– Nu får vi en helt ny spelplan för att driva våra företagarfrågor, säger Fredrik Dahlberg, förbundsdirektör vid SRF. Vi kommer i och med detta att finnas med i frontlinjen där vi på bästa sätt kan verka för att underlätta för landets småföretagare. Vår medlemskår arbetar löpande med en stor del av landets företag. Det innebär att vi är både väl insatta i, och har god kunskap om, var vi behöver sätta in resurser för att förenkla och förbättra i företagarens vardag.

Näringslivets Regelnämnd, NNR, bildades år 1982 och är en oberoende, politiskt obunden ideell förening helt finansierad av sina medlemmar. Bland medlemmarna finns 16 svenska näringslivsorganisationer och branschförbund som tillsammans representerar drygt 300 000 företag. Det betyder att NNR talar för alla aktiva företag i Sverige som har en anställd eller fler, i alla branscher och av alla storlekar. NNRs uppgift är att förespråka och verka för enklare och mer företagsvänliga regler samt en minskning av företagens uppgiftslämnande i Sverige och EU. NNR samordnar näringslivets granskning av konsekvensanalyser av förslag till nya eller ändrade regler samt koordinerar näringslivets regelförenklingsarbete på nationell- och EU-nivå. Detta fokuserade verksamhetsområde gör att NNR är unikt bland näringslivsorganisationer i Europa.

– Vi ser fram emot att, tillsammans med övriga organisationer och förbund i NNR, arbeta för företagens och näringslivets bästa, avslutar Fredrik Dahlberg.

Läs mer om NNR >>

 

 
26
Sep
26 Sep

Omsättning över 40 miljoner kr

Om ditt företag har en omsättning på över 40 miljoner kr ska – momsen för augusti 2017 vara bokförd på Skatteverkets konto – moms- och arbetsgivardeklarationer för augusti 2017 ha kommit in till Skatteverket.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender

Srf Nyheter

Se alla nyheter
Prenumerera