Skattejurist

Srf konsulterna, branschorganisationen för redovisningskonsulter och lönekonsulter, är ett härligt gäng kollegor med kontor i Stockholm och Falun. Vårt uppdrag är att utveckla och kvalitetssäkra redovisnings- och lönebranschen till nytta för näringsliv och samhälle. Våra medlemmar och deras kollegor på byråer runt om i landet hjälper 330 000 företag med ekonomi och lönehantering. Nu söker vi nya medarbetare till vår Sak-enhet.

Läs mer om Srf konsulterna och vad vi gör >>

Vi söker dig som har erfarenhet och ett stort intresse av skattefrågor och då företrädesvis företagsbeskattning.

Om tjänsten

Som Skatteexpert ansvarar du, tillsammans med två kollegor med samma inriktning och övriga experter inom redovisning och lön, för att svara på inkommande frågor i vår skriftliga frågeservice. Du ansvarar och medverkar också vid besvarandet av förbundets remisser tillsammans med din enhets andra experter. Du skriver relevanta artiklar inom området, ansvarar för omvärldsbevakning och är även föreläsare/lärare vid seminarier och kurser.

Vem är du?

Vi söker dig som är erfaren inom företagsbeskattningsområdet. Tjänsten förutsätter mycket god förmåga att uttrycka sig i både tal och skrift i det svenska språket, då en stor del av arbetsuppgifterna avser kommunikation med medlemmar och andra intressenter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ett genuint driv och viljan att ta för dig. Du har stor tillit till din egen förmåga, samtidigt som du har ett kommunikativt och förtroendeingivande sätt. Du förstår att prioritera arbetsuppgifter som gör skillnad och vi uppskattar och värdesätter ditt stora intresse för att utveckla vår verksamhet och människorna i den, vilket är nyckeln till framgång i denna roll. Du söker självständigt upp information och beskrivs som vetgirig.

Placeringsort: Stockholm

Omfattning: Tillsvidare anställning, heltid.

Intresserad och vill veta mer? Kontakta gärna Zennie Sjölund, enhetschef och branschansvarig lön.

Välkommen med din ansökan via mejl till senast den 30 april.

 
25
maj
25 maj

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2022 till Skatteverket om e-tjänsten används. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender