Auktoriserad Redovisningskonsult – PUB

 

Detta är branschens egen kvalificerade utbildning på högskolenivå. Efter att ha läst och tentat samtliga ämnen på denna utbildning med godkänt resultat når du den teoretiska nivån som krävs för att ansöka om auktorisation. Du kommer inte att behöva göra Auktorisationsexamen eftersom utbildningen säkerställer dina kunskaper för att arbeta som Auktoriserad Redovisningskonsult.

Utöver teorin behöver du praktik i enlighet med Srf konsulternas stadgar.

Med den här yrkesutbildningen kan du nå kraven för auktorisation på mindre än ett år.

Utbildningen är för dig som redan uppfyller gällande praktikkrav för auktorisation och som vill kunna arbeta vid sidan av studierna, studera när det passar och vara borta så lite som möjligt från både arbetsplatsen och hemmet. Via ett smart upplägg med lärarledda föreläsningstillfällen, online kurser kombinerat med distansstudier på egen hand och arbete vid sidan av studierna får kursen både praktisk förankring och blir dessutom mycket kostnadseffektiv.

Behöver du komplettera enstaka ämnesblock som du saknar för att ansöka om auktorisation kan du läsa enstaka kurser ur denna utbildning.

Utbildningen består av 5 ämnesblock:

  • Redovisning 6-7/11 – 2018
  • Rex (f d Reko) 12/12 – 2017 + 24/4 – 2018
  • Ekonomistyrning 31/1 – 1/2 – 2018
  • Beskattningsrätt och moms 20-22/3 – 2018
  • Juridik/Handelsrätt 19-20/9 – 2018

Varje avsnitt avslutas med en digital tentamen vid ett speciellt datum.

Utbildningen är för dig som:

  • arbetat 3 år eller mer som redovisningskonsult med eget kundansvar
  • har gymnasiekompetens
  • är ansluten hos Srf konsulterna*

*Ansluten hos Srf konsulterna kan du vara via personliga medlemskap som finns på företaget eller ansluten via Srf Redovisningspaket som är ett servicepaket alla verksamma i branschen kan prenumerera på.

Inte medlem?

Även om du inte är medlem så kan du ansöka till utbildningen ändå. Via en prenumeration på Srf Redovisningspaket så blir du ansluten hos Srf konsulterna. Du får ett studerandemedlemskap på köpet i samband med att du bokar denna yrkesutbildning kombinerat med Srf Redovisningspaket. Med studerandemedlemskapet säkrar du dessutom antagningskraven om det skulle ske några förändringar under resans gång.

Ansök till utbildningen

Denna yrkesutbildning ansöker du till. En validering av din praktiska erfarenhet kommer att göras. Har du redan motsvarande högskola inom en del av ämnesområdena i kursen kan du tillgodoräkna dig dem. Vi behöver då dina studieintyg i samband med ansökan, vilka också ska valideras. Inför ansökan bör du förbereda dig med referenser som kan intyga din praktiska erfarenhet. Om du inte redan är ansluten till Srf konsulterna ansöker du om Srf Redovisningspaket i samma formulär som du fyller i när du ansöker till utbildningen.

OBS! Dina arbetsintyg ska bifogas ansökan.

Ansökan Auktoriserad Redovisningskonsult PUB

 
20
nov
20 nov

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för oktober 2017 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender

Srf Nyheter

Se alla nyheter
Prenumerera