Sök ny kurs

Affärsrådgivning 1 – distanskurs

Lär dig hur du arbetar som en modern redovisningskonsult och proaktiv rådgivare. Den här digitala kursen ger dig verktygen som lyfter dig i din rådgivarroll och visar hur det kan påverka dina kunders företagsutveckling och lönsamhet. Ett proaktivt arbete bidrar till stor kundnytta och stärkta kundrelationer.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Rådgivare
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
DISTANSKURS 14 dec 2020  (Sista anmälningsdag 23 nov 2020)
Ordinarie pris: 5 900 kr exkl. moms
Medlemspris: 4 900 kr exkl. moms
Kursledare: Mikael Carlson
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 13:00. Sluttid kl 16:30.

Kurslokal:
Distanskurs

Praktisk info:

Kursen innefattar följande moment:


Självstudier - onlinekurs

 • Onlinekursen ska genomföras före webinaret. Tidsåtgång ca 2 tim. 
 • Undervisningsnivån på webinarundervisningen utgår från att du har tillgodogjort dig innehållet i onlinekurs

Webinardag

 • Tid: 13.00 - 16.30
 • Personlig anslutningslänk till webinaret skickas till dig några dagar före webinaret.
Undervisningen sker som livesänt webinar där du har möjlighet att interagera och ställa frågor till mig som kursledare, göra övningsuppgifter och få direktåterkoppling på dina funderingar. 

I kursen ingår:

Digital kursdokumentation samt boken "Affärsrådgivning för redovisningskonsulter"

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Affärsrådgivning 1 – distanskurs

Den här kursen genomför du digitalt på distans. Undervisningen sker till största delen som livesänt webinar blandat med förproducerad video, övningsuppgifter och möjlighet att ställa frågor.

Den moderna redovisningskonsulten är en aktiv rådgivare till sina kundföretag och som kan påverka sina kunders utveckling och lönsamhet. Ett sådant arbetssätt bygger starka kundrelationer och är även en viktig faktor i byråns egna position på marknaden. Att vara proaktiv ingår som ett krav i Rex, och detta förutsätter i sin tur effektiva metoder för analys, rådgivning och presentation för kundföretagen.

Kursinnehåll

 • Att sälja rådgivning
 • Kundanalys och mål
 • Företagets affärsmiljö
 • Viktiga nyckeltal
 • Ekonomiska samband
 • Kassaflödesanalys
 • Styrning av rörelsekapital
 • Budgetering
 • Arbetsmodeller för verksamhetsanalys
 • Kommunikation med kunden
 • Presentation av datamodeller

Arbeta aktivt

Kursen visar på ett flertal möjligheter att ta initiativ och arbeta aktivt med dina kundföretag. Innehållet omfattar en mängd områden från en ekonomisk analys av verksamheten till rådgivning baserat på frågemodeller och förslag på presentationer.

Kursmål

Syftet med kursen är att ge kunskaper och verktyg som kan skapa en aktiv dialog med företagets ägare och ledning kring hur lönsamhet och likviditet kan förbättras. Genom att öka sina kunskaper och arbeta på ett proaktivt och strukturerat sätt blir redovisningskonsulten därmed företagets viktigaste rådgivare.

Lämpliga förkunskaper

Kursen lämpar sig för redovisningskonsulter med kundansvar eller den som vill öka sina kunskaper inom ekonomistyrning och rådgivning samt förstärka sina kundrelationer.

Ingår

I kursen ingår boken ”Affärsrådgivning för redovisningskonsulter” med tillhörande datamodeller. Boken används i det fortsatta praktiska arbetet med affärsrådgivning på byrån.Digital kursdokumentation och datamallar.

Kursen finns även som klassrumskurs >>

 
Välj kurstillfälle
26
okt
26 okt

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för september 2020 eller tredje kvartalet 2020 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender