Sök ny kurs

AGI 2, så påverkas löneprocessen – onlinekurs

AGI utmanar våra tidigare inarbetade löneprocesser.
Rapporteringen ser nu annorlunda ut och som en följd av detta ställs krav på förändrade rutiner både inför
och efter rapportering. I den här onlinekursen tittar vi närmare
på de centrala frågeställningarna och hur du hanterar dessa förändringar.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 2 195 kr exkl. moms Medlemspris: 1 795 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

AGI 2, så påverkas löneprocessen – onlinekurs

Sedan första juli 2018 rapporteras AGI till Skatteverket. AGI har genomförts i två steg och från den 1 januari 2019 berörs alla arbetsgivare i Sverige av den nya rapporteringen. En viktig skillnad är att arbetsgivardeklarationen nu rapporteras in separat från momsdeklarationen och att Skatteverket tagit fram en helt ny tjänst för AGI.
Vilka regelverk som ligger till grund för rapporteringen, hur specialfallen ska hanteras och vilket stöd AGI kan ge för att utveckla löneprocessen i framtiden är ytterligare områden som hanteras i kursen.

Kursinnehåll

  • Vilka (nya) krav ställs på löneprocessen?
  • Så hanteras rapporteringen
  • Bruttolöneskulder
  • Avrundningar
  • Rättelser
  • Så kan införandet underlättas
  • Information till organisationen
  • Framtidsspaning

Du får även med dig ett antal konkreta tips som delvis inhämtats utifrån AGI-rapportering och delvis genom det nära samarbete som Srf konsulterna har med lönesystemleverantörer och myndigheter. I kursen ingår även checklistor som kommer underlätta den löpande hanteringen av AGI.

Kursmål

Efter kursen kommer du vara rustad med fördjupade kunskaper om hur de nya regelverken påverkar löneprocessen, vilka områden som kräver extra översyn samt argument och kunskap för att kunna skapa förståelse för ett förändrat beteende i samband med lönerapportering.

Lämpliga förkunskaper

Du behöver ha skaffat dig viss grundförståelse för AGI

Effektiv kurstid

Kursen växlar mellan korta videoföreläsningar, interaktiva övningar, reflektionsfrågor, textavsnitt och tips/fördjupningsmaterial. Hela kursen tar ca 3 ½ timmar att genomföra beroende på din egen studietakt. Ett bra tips är att dela upp genomförandet av kursen under några sammanhängande dagar. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen AGI 2 tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Lönekonsulter® och Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (6 mån)

 
Boka kurs
20
jan
20 jan

Periodisk sammanställning via blankett

Företag som använder blankett för periodisk sammanställning försäljning av varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha rapporterat till Skatteverket. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender