Sök ny kurs

AGI 1 – onlinekurs

Med hjälp av vår mikrokurs om AGI skaffar du snabbt och enkelt en grundläggande förståelse för hur AGI kommer att påverka löneprocessen.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
På grund av rådande situation genomför vi våra kurser endast digitalt fram till och med mars 2021.
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

AGI 1 – onlinekurs

Gör dig redo för Arbetsgivardeklaration på individnivå med vår AGI mikrokurs. Från och med 1 januari 2019 införs AGI (Arbetsgivardeklaration på individnivå) fullt ut vilket bland annat innebär att kontrolluppgiften för de anställdas lön inte längre ska skickas in till Skatteverket.

Vilka är då likheterna och skillnaderna i rapportering och inlämning till Skatteverket om man jämför AGI med tidigare hantering? Och hur kommer det att fungera med rättelse av lön?

Kursinnehåll

  • Grunderna kring vad lagförändringen konkret innebär för arbetsgivare, deklarationsombud och för den anställde
  • Processerna vid rättelse av lön
  • Insyn i hur rapportering till Skatteverket går till med AGI
  • Hjälp med vilken information och förberedelse som är viktigast att gå igenom med dina kunder

Kursmål

Kursen ger dig en grundläggande förståelse för processerna vid rättelse av lön genom videoföreläsningar, övningsuppgifter och relevanta frågeställningar. Du får dessutom inblick i vad utvecklingen kan leda till i löneprocessen.

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar ca 45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. 

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter® och Srf Auktoriserade Lönekonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden. 

 
Boka kurs