Sök ny kurs

AGI 2, så påverkas löneprocessen – onlinekurs

Januari 2019 är månaden när såväl kontrolluppgifter ska lämnas in för sista gången och många företag påbörjar sin AGI-rapportering. Det är dags att gå på djupet med hur AGI påverkar löneprocessen. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult, Rådgivare, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Nyheter
Ordinarie pris: 1 995 kr exkl. moms Medlemspris: 1 695 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

AGI 2, så påverkas löneprocessen – onlinekurs

Sedan första juli 2018 rapporteras AGI till Skatteverket. AGI genomförs i två steg och från den 1 januari 2019 berörs alla arbetsgivare i Sverige av den nya rapporteringen. En viktig skillnad är att arbetsgivardeklarationen rapporteras in separat från momsdeklarationen och att Skatteverket tagit fram en helt ny tjänst för AGI. Rapporteringen kommer att bli annorlunda och även inför och efter rapportering ställs det krav på förändrade rutiner. 

I den här utbildningen tittar vi närmare på de centrala frågeställningarna och hur du hanterar dessa förändringar.

Kursinnehåll

  • Vilka (nya) krav ställs på löneprocessen?
  • Så hanteras rapporteringen
  • Bruttolöneskulder
  • Avrundningar
  • Rättelser
  • Så kan införandet underlättas
  • Information till organisationen
  • Framtidsspaning

Du får även med dig ett antal konkreta tips som delvis inhämtats utifrån AGI-rapportering som redan har påbörjats, och delvis genom det nära samarbete som Srf konsulterna har med lönesystemleverantörer och myndigheter. I kursen ingår även checklistor som kommer underlätta införandet av AGI. 

Kursmål

Efter kursen kommer du vara rustad med fördjupade kunskaper om hur de nya regelverken påverkar löneprocessen, vilka områden som kräver extra översyn samt argument och kunskap för att kunna skapa förståelse för ett förändrat beteende i samband med lönerapportering. 

Lämpliga förkunskaper

Du behöver ha skaffat dig viss grundförståelse för AGI, det gör du snabbast med hjälp av t ex Srf konsulternas mikrokurs AGI 1

Effektiv kurstid

Kursen växlar mellan korta videoföreläsningar, interaktiva övningar, reflektionsfrågor, textavsnitt och tips/fördjupningsmaterial. Hela kursen tar ca 3 ½ timmar att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen AGI 2 tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. 

Srf Auktoriserade Lönekonsulter® och Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (6 mån)

 
Boka kurs
20
feb
20 feb

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för januari 2019 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender