Sök ny kurs

Ändra Skatteverkets beslut – onlinekurs

I denna kurs behandlas frågeställningar som uppstår när vi inte är nöjda med skattebeslut. Hur ska processen hanteras, i vilken ordning och till vilken instans ska vi vända oss?

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Ändra Skatteverkets beslut – onlinekurs

(Du som abonnerar på Mikro Selekt 2021 har redan tillgång till denna mikrokurs i ditt abonnemang)

Det finns två möjligheter att gå vidare om du är missnöjd med beslut från Skatteverket. Du kan begära att Skatteverket ska ompröva skattebeslutet eller så kan vi överklaga. De flesta av Skatteverkets beslut går att ändra genom att begära omprövning men ibland vill man hellre begära ändring genom att överklaga till domstol. Under vissa förutsättningar har man rätt till ersättning för ombudskostnader som uppstår i samband med ärenden hos Skatteverket och mål i förvaltningsdomstolarna. I kursen får du lära dig mer om när man kan få ersättning.

I den här kursen behandlas frågeställningar som uppstår när vi inte är nöjda med skattebeslut. Hur ska processen hanteras, i vilken ordning och till vilken instans ska vi vända oss?

Kursinnehåll

 • Omprövning
 • Överklagande
 • Ersättning för ombudskostnader

  Kursmål

  Efter kursen kommer du att veta hur processen ser ut för att begära omprövning av ett skattebeslut och hur du går tillväga för att överklaga ett beslut från Skatteverket om du inte är nöjd. Du kommer också att veta när du har rätt till ersättning för ombudskostnader.

  Effektiv kurstid

  Kursen tar cirka 45 minuter att genomföra beroende på din egen studietakt.

  Hur lång tid är kursen tillgänglig?

  Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

  Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter® 

  För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden. 

 •  
  Boka kurs
  20
  jan
  20 jan

  Periodisk sammanställning via blankett

  Företag som använder blankett för periodisk sammanställning försäljning av varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha rapporterat till Skatteverket. 

  Läs mer
  Gå till kalendariet Lägg till i kalender