Sök ny kurs

Årsbokslut – nya regelverket

Bokföringsnämnden har upphävt alla tidigare regler för upprättande av årsbokslut och ersatt dem med ett nytt samlat regelverk. Den här kursen ger dig kunskap om hur de nya reglerna fungerar så att du klarar övergången på ett smidigt sätt.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor
Kunskapsnivå: Nyheter, Påbyggnad
 

Årsbokslut – nya regelverket

Bokföringsnämnden har upphävt alla tidigare regler för upprättande av årsbokslut och ersatt dem med ett nytt samlat regelverk. Det här är kursen där du får lära dig det nya regelverket för årsbokslut enligt BFNAR 2017:3 så att du enkelt klarar övergången från tidigare regler till det nya. Det är många företagsformer som ska tillämpa det nya regelverket. Kursen ger dig en insyn i hur reglerna fungerar för alla, men vi koncentrerar oss på enskild näringsverksamhet. 

Kursinnehåll

  • Regelverkets uppbyggnad, inklusive översiktlig genomgång av särregler
  • Översiktlig genomgång av alla kapitel
  • Fördjupning i vanliga områden, som intäktsredovisning, materiella anläggningstillgångar, etc.
  • Fördjupning i särreglerna för enskild näringsverksamhet
  • Praktiska exempel som tydliggör reglerna

Eftersom mycket är anpassning till skatteregler ger vi dig i kursen också en del kring vanliga skattefrågor för den enskilde näringsidkaren. Vad gäller till exempel avseende ökade levnadskostnader, arbetsplats i hemmet, m.m. Du får med dig vad skattereglerna anger och hur du ska hantera det i redovisningen. Kursen består av ett teoretiskt avsnitt och ett med praktiska övningar som på ett bra sätt tydliggör reglerna.

Kursmål

Du får det du behöver för att kunna upprätta årsbokslut enligt det nya regelverket. Du kommer också att lära dig reglerna för de vanligaste frågorna kring skatt för den enskilde näringsidkaren. Målet är att du ska känna dig säker när du ska avsluta bokföringen och upprätta årsbokslut samt deklaration för den enskilde näringsidkaren. På köpet kommer du att få med dig en god insyn i upprättande av årsbokslut för andra företagsformer.

Lämpliga förkunskaper

Det nya regelverket bygger i stor omfattning på regelverket K2. Storadelar av kursen följer man med lättare i om man har en grundkunskap om K2.  På samma sätt är det en fördel om du har avslutat redovisningen i enskilda firmor och har en insyn i grunderna för beskattningen av dessa. Men det går att följa med i kursen utan dessa förkunskaper.

Ingår

Kursdokumentation, Vägledning till BFNAR 2017:3, kaffe och lunch.
Boken Srf Redovisning 2018. För Srf konsulternas medlemmar ingår boken i medlemskapet och levereras till deltagares registrerade adress vid tid för ny utgåva. Saknar du boken beställs den kostnadsfritt av kursansvarig, minst 10 dagar innan kursstart.

 
20
jun
20 jun

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för maj 2019 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender