Sök ny kurs

Årsredovisningslagen – onlinekurs

Årsredovisningslagen (ÅRL) innehåller bestämmelser om bland annat upprättande av årsredovisning, värderingsregler och noter. I denna kurs lotsas du igenom ÅRL på ett översiktligt och mycket strukturerat sätt.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Påbyggnad
Ordinarie pris: 1 995 kr exkl. moms Medlemspris: 1 795 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Årsredovisningslagen – onlinekurs

Har du jobbat något år och ska börja ta ett större ansvar för upprättande av årsredovisning? Eller behöver du uppdatera dina befintliga kunskaper om Årsredovisningslagen?
Onlinekursen Årsredovisningslagen (ÅRL) fungerar både som en repetition och uppdatering inom ämnesområdet. ÅRL innehåller bestämmelser om bland annat upprättande av årsredovisning, värderingsregler och noter. I denna kurs lotsas du igenom ÅRL på ett översiktligt och mycket strukturerat sätt. 

Kursinnehåll

  • Allmänna bestämmelser om årsredovisning
  • Balans- och resultaträkning
  • Värderingsregler
  • Noter
  • Förvaltningsberättelse
  • Koncernredovisning
  • Offentliggörande
  • Delårsrapport och Överklagande
  • Interaktiva övningar

Kursmål

Målet med denna kurs är att du lättare ska kunna hitta och navigera dig i årsredovisningslagen samt få en bättre förståelse för vad som ligger bakom innehållet i en årsredovisning.

Lämpliga förkunskaper

Kursen är lämplig för alla som arbetar med ekonomi.

Effektiv kurstid

Kursen växlar mellan videoföreläsningar, quizfrågor, textavsnitt och interaktiva moment. Hela kursen tar ca 3 timmar att genomföra beroende på din egen studietakt. Ett bra tips är att dela upp genomförandet av kursen under några sammanhängande dagar. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig. Självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. För dig som är auktoriserad kommer kursen att generera aktualitetstimmar under förutsättning att den är slutförd inom denna tidsperiod.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden. 

 
Boka kurs
20
maj
20 maj

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2022 till Skatteverket om pappersblankett används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender