Auktoriserad Redovisningskonsult – Beskattningsrätt

Det här är en utbildning på högskolenivå som ger dig en introduktion till det svenska inkomstskattesystemet med en viss fördjupning inom framförallt företagsskatteområdet. Några exempel på områden som tas upp är beskattning av handelsbolag, fåmansföretagsbeskattning samt värderingsfrågor vid bokslut. Vissa övriga områden berörs översiktligt, exempelvis mervärdesskatt och taxeringsprocessen. Utbildningen passar utmärkt för dig som vill bygga på dina kunskaper inom beskattningsrättsområdet. Kursen ingår i yrkesutbildningen Auiktoriserad Redovisningskonsult.

Mer om kursen
För dig som är: Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult

Auktoriserad Redovisningskonsult – Beskattningsrätt

Beskattningsrätt

8 kursdagar

Det här är en kurs på högskolenivå som ger dig en introduktion till det svenska inkomstskattesystemet med en viss fördjupning inom framförallt företagsskatteområdet. Några exempel på områden som tas upp är beskattning av handelsbolag, fåmansföretagsbeskattning samt värderingsfrågor vid bokslut. Vissa övriga områden berörs översiktligt, exempelvis mervärdesskatt och taxeringsprocessen. Utbildningen passar utmärkt för dig som vill bygga på dina kunskaper inom beskattningsrättsområdet och som vill börja arbeta med egna kunduppdrag.

Kursen bygger på 8 föreläsningsdagar fördelat på tre kurstillfällen med handplockade lärare från Handelshögskolan i Göteborg, egna självstudier och en avslutande tentamen

Du bokar dig till utbildningen eller enstaka kurser genom att skicka in en anmälan, du blir sedan tilldelad bokningslänkar till varje kurs och föreläsningstillfälle.

Anmälan till utbildning eller enstaka kurs

Kursinnehåll

  • Företagsbeskattning
  • Inkomstbeskattning
  • Indirekt beskattning
  • Internationell beskattning

Föreläsningar

  • Del 1  19-20 maj 2016, Westmanska Palatset, Stockholm
  • Del 2  24-26 augusti 2016, Post Hotel Göteborg
  • Del 3  19-21 september 2016, Clarion Sign Stockholm

Kurstider: dag 1 start kl. 10.00 kaffe från 09.30 slut sista dagen kl. 16.00
Ordinarie tentamen:
 28 oktober 2016
Omtentamen:  14 december 2016
Ordinarie tentamen i oktober ingår i kurspriset. Omtentamen debiteras med 1800 kr och denna anmälan är bindande.

Kursmål

Kursen ger en introduktion till det svenska inkomstskattesystemet med en viss fördjupning på framförallt företagsskatteområdet. Exempel på områden som tas upp är beskattning av handelsbolag, fåmansföretagsbeskattning samt värderingsfrågor vid bokslut. Vissa övriga områden berörs översiktligt, exempelvis mervärdesskatt och taxeringsprocessen.

Lämpliga förkunskaper

Förkunskapskravet för utbildningen är att du har allmän gymnasiekompetens, har arbetat aktivt med redovisning ett par år, har goda kunskaper i redovisning samt upprättat bokslut. Kom ihåg att bifoga betygskopior och arbetsintyg när du anmäler dig till första delkursen.

Ingår

Kursdokumentation (ej kurslitteratur), lunch och kaffe varje föreläsningsdag samt välkomstträff med drink och tilltugg vid första kurstillfället. Tentamen vid ordinarie tillfälle.

Ingår ej

Kostnad för kurslitteratur och logi tillkommer. Logi bokar du själv via hotellet. Omtentamen; debiteras med 1800 kr, anmälan är bindande.

Tentamen

Samtliga tentamen kommer att utföras i lokal med utsedd vakt. Följande orter kommer att erbjudas för tentamen:
Stockholm, Göteborg och Falun. Tentan görs på utsedd dag enligt ovan mellan kl. 10.00 och 15.00.

Kallelse skickas ca 2 veckor i förväg inför varje tenta och i den framgår vilken lokal du ska vara i samt vilka hjälpmedel du får ha med dig under tentan.

 

 
20
okt
20 okt

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för september och tredje kvartalet 2017 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender

Srf Nyheter

Se alla nyheter
Prenumerera