Sök ny kurs

PLUS Handelsrätt

Handelsrätt PLUS är en utbildning som inleds med en introduktion till juridik i Sverige och andra länder följt av introduktion till det svenska rättssystemet. Du lär dig mer om avtalsrätt, d v s avtals tillkomst, samt kontraktsrätt, vilket innebär innehåll i olika avtalstyper. Vi kommer också att studera den ekonomiska familjerätten samt associationsrätt, med särskild tonvikt på aktiebolag och handelsbolag. Vissa delar av fastighetsrätten behandlas samt regler om fordringar, värdepapper och kreditsäkerheter. Slutligen orienteras om obestånd, exekutionsrätt, konkurs samt den del av straffrätten som berör affärsverksamhet och obestånd.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Auktorisation
Del 1: 9 sep 2019 - 10 sep 2019 Del 2: 7 okt 2019 - 9 okt 2019 (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 19 500 kr exkl. moms
Medlemspris: 19 500 kr exkl. moms
Kursledare del 1: Mats Ericsson
Kursledare del 2: Mats Ericsson
Praktisk info
Del 1

Tid:
Starttid dag 1 kl 10:00. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Kurslokal:
Srf kurslokal
Klarabergsgatan 33 111 21 Stockholm
Stockholm

Del 2

Tid:
Starttid dag 1 kl 10:00. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Kurslokal:
Scandic Crown
Polhemsplatsen 3
Göteborg

Praktisk info:

Beställ litteratur på www.bokus.com/srf under rubriken PLUS - Handelsrätt

Ta med till kursen
"Ekonomiska Företagskriser – Inblickar i insolvensjuridiken och dess konsekvenser"
Liber: "Lagtextsamling" (Mats Persson)
Liber: "Civilrätt" (Malmström/Agell/Sigeman/Ramberg)
Liber: "Köprättens grunder" (Gerhard)
Norstedts Juridik: "Bolag, föreningar, stiftelser" (Hemström/Giertz)
Justus: "Kredit och säkerhet: lärobok i krediträtt" (Lennander)
Wolters Kluwer: "Introduktion till straffrätten" (Wennberg)


PLUS Handelsrätt

5 kursdagar
Handelsrätt är en utbildning som inleds med en introduktion till juridik i Sverige och andra länder följt av introduktion till det svenska rättssystemet. Du lär dig mer om avtalsrätt, d v s avtals tillkomst, samt kontraktsrätt, vilket innebär innehåll i olika avtalstyper. Vi kommer också att studera den ekonomiska familjerätten samt associationsrätt, med särskild tonvikt på aktiebolag och handelsbolag. Vissa delar av fastighetsrätten behandlas samt regler om fordringar, värdepapper och kreditsäkerheter. Slutligen orienteras om obestånd, exekutionsrätt, konkurs samt den del av straffrätten som berör affärsverksamhet och obestånd.

Kursen bygger på 5 föreläsningsdagar fördelat på två kurstillfällen med handplockade lärare från Handelshögskolan i Göteborg, egna självstudier och en avslutande tentamen.

Kursinnehåll

• Avtalsrätt
• Kontraktsrätt
• Köprätt
• Sakrätt
• Associationsrätt
• Ekonomisk familjerätt
• Fordringsrätt
• Kreditsäkerheter
• Exekutionsrätt
• Konkursrätt
• Brott i affärsverksamhet

Kursmål

Här lär du dig grunderna i svensk lagstiftning med betoning på allmän civilrätt, allmän och särskild kontraktsrätt, bolagsformer samt konkurs och utsökning.

Lämpliga förkunskaper

Förkunskapskravet för utbildningen är att du har allmän gymnasiekompetens, har arbetat aktivt med redovisning ett par år, har goda kunskaper i redovisning samt upprättat bokslut.

Ingår

Kursdokumentation (ej kurslitteratur), lunch och kaffe varje föreläsningsdag samt tentamen vid ordinarie tentamenstillfälle.

Ingår ej

Kostnad för kurslitteratur och ev logi tillkommer. Logi bokar du själv via hotellet. Omtentamen; debiteras med 1 800 kr och denna anmälan är bindande.

Tentamen

Ordinarie tentamen: 14 januari 2019

Omtentamen: Mars 2018. Ordinarie tentamen i januari ingår i kurspriset. Omtentamenstillfället debiteras med 1 800 kr, anmälan är bindande.

Samtliga tentamen kommer att utföras i lokal med utsedd vakt. Följande orter kommer att erbjudas för tentamen: Stockholm, Göteborg och Falun. Tentan görs på utsedd dag enligt ovan mellan kl. 10.00 och kl 15.00. Kallelse skickas ca 2 veckor i förväg inför varje tenta och i den framgår vilken lokal du ska vara i samt vilka hjälpmedel du får ha med dig under tentan.

 
Välj kurstillfälle
20
sep
20 sep

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för augusti 2019 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender