Sök ny kurs

Bokslut K2 fördjupning – Redovisning 4

Bokslut K2 fördjupning är en fördjupad kurs i hur du upprättar ett bokslut enligt K2. Det är av stor vikt att ha god kunskap om vad som står i K2-reglerna och hur reglerna ska tolkas, detta får du i denna kurs.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor
Kunskapsnivå: Påbyggnad
DISTANS 13 dec 2021  (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 5 200 kr exkl. moms
Medlemspris: 4 800 kr exkl. moms
Kursledare: Per Lindblom
Praktisk info

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Distans

Praktisk info:

Kurstid 09.00 - 17.00

Din kursdokumentation hämtas på kursen via Mina sidor. Välj aktuell kurs under Mina bokade kurser. Boken Srf Redovisning 2021 används under kursen. BFNAR 2016:10 Årsredovisning i mindre företag (sid 831-1140) jobbar vi med. Ha den tillgänglig så du kan bläddra i dessa sidor. Den finns att laddas ned som pdf om du inte redan har den.

DU BEHÖVER – Dator/surfplatta med ljud och med fördel en mikrofon och kamera. (Dator rekommenderas för bästa behållning av kursen).
NÄRVARO/FÖR- OCH EFTERNAMN - Logga in på kursen med för- och efternamn, denna registrering genererar deltagande och aktualitetstimmar/kursintyg
PÅSLAGEN KAMERA - Trevligare för både övriga deltagare och kursledaren.
ANSLUTA TILL ZOOM - Gör du enklast via webbläsare, Chrome, Firefox eller Safari fungerar bra, vi rekommenderar Chrome. Program behöver ej laddas ner.
ALTERNATIV ZOOM-APP - För en bättre användarupplevelse kan zoom-appen vara en fördel."https://zoom.us/download"
LJUD-/BILDTEST - Testa Zoom här: https://zoom.us/test. Du kan också kontrollera ljudet på din enhet genom att tex spela upp ett Youtube klipp.
VÄNTRUM - När du ansluter till kursen hamnar du i ett väntrum och blir insläppt i kursen då den startar.
TITTA TILLSAMMANS MED ANDRA BOKADE DELTAGARE - Fungerar absolut, men inloggning på kursen krävs av varje enskild deltagare för att deltagandet ska registreras och generera aktualitetstimmar/kursintyg.
SUPPORT - Problem med att ansluta till kursen, kontakta Tom Brask 070-531 88 99
ANSLUTNINGSLÄNK - Skickas ett par dagar innan kursstart.
INSTRUKTIONSVIDEO -Se hur man ansluter till våra kurser i Zoom KLICKA HÄR

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.
STOCKHOLM 13 dec 2021  (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 5 200 kr exkl. moms
Medlemspris: 4 800 kr exkl. moms
Kursledare: Per Lindblom
Praktisk info

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Srf kurslokal
Drottninggatan 89
Stockholm

Praktisk info:

Kurstid 9.00 - 17.00 Kaffe från kl 08.30

Digital kursdokumentation hämtas på Mina Sidor under Mina bokade kurser. Även Srf Redovisning 2021 finns i digital form tillsammans med dokumentationen. Ingen tryckt dokumentation delas ut.

Boken Srf Redovisning 2021  används under kursen. BFNAR 2016:10 Årsredovisning i mindre företag (sid  831-1140) jobbar vi med. Ha den tillgänglig så du kan bläddra i dessa sidor. Den finns att laddas ned som pdf om du inte redan har den. 

Kaffe och lunch ingår. Vid eventuell allergi meddelas detta senast 5 dagar innan kursstart till

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Bokslut K2 fördjupning – Redovisning 4

Bokslut K2 fördjupning är en fördjupad kurs i hur du upprättar ett bokslut enligt K2. Det är av stor vikt att ha god kunskap om vad som står i K2-reglerna och hur reglerna ska tolkas, detta får du i denna kurs.

Kursinnehåll

Under dagen kommer vi att diskutera redovisningsfrågor som rör:

  • Periodisering av intäkter och kostnader
  • Klassificering av tillgångar och skulder
  • Pågående arbeten för annans räkning
  • Aktiverade egna arbeten
  • Varulager
  • Byggnader
  • Leasing
  • Pensioner

Utbildningen riktar sig till dig som jobbar med aktiebolag. Vi fördjupar oss i K2 (BFNAR 2016:10) med riktning mot frågor kopplade till aktiebolag, men på ett litet annorlunda sätt. Vi skapar tillsammans en kurs som är så lik verkligheten som möjligt i den meningen att kursen bygger på ett antal verkliga affärshändelser som vi tillsammans finner de redovisningsrättsliga svaren på.

Förutsättningarna för ett antal händelser hämtade ur verkligheten presenteras, sedan löser vi tillsammans vilka avtryck dessa händelser får i bolagets redovisning och i bokslut. Vi arbetar aktivt genom att söka stöd i årsredovisningslagen och K2.
På detta sätt får vi de praktiska lösningarna förankrade i gällande god redovisningssed vilket förbättrar möjligheten för dig att nu och i framtiden argumentera för den valda redovisningslösningen utifrån gällande rätt. Vi anser också att vi på detta sätt gemensamt börjar bygga en systematik som förbättrar dina möjligheter att i framtiden på egen hand finna stöd i normeringen för hur framtida svårare bokslutsfrågor ska lösas.

Kursmål

Kursen Bokslut K2 fördjupning syftar till att skapa en djupare förståelse för boksluts- och redovisningsfrågor, samt att säkrare argumentera utifrån gällande god sed varför man valt att klassificera och värdera aktuell poster på ett visst sätt.

Lämpliga förkunskaper

Denna kurs förutsätter goda kunskaper inom bokslutsarbete och upprättande av årsredovisningar. Den vänder sig till dig som arbetar som redovisningskonsult, revisor eller som ekonomiansvarig på ett företags ekonomiavdelning

Ingår

Digital kursdokumentation ingår, även Srf Redovisning i digital form. Kaffe och lunch ingår för deltagare i kurslokal.

 
Välj kurstillfälle