Sök ny kurs

Bokslut K2/K3 påbyggnad – Redovisning 3

Bokslutskurs K2/K3 påbyggnad ger dig en nyttig genomgång av vilka värderingsregler som gäller vid upprättande av ett bokslut och årsredovisning. Kursen utgår från K2-regelverket men belyser viktiga skillnader för olika balansposter utifrån ett K3-perspektiv. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Påbyggnad
SOLNA 14 mar 2022 - 16 mar 2022  (Sista anmälningsdag 14 feb 2022)
Ordinarie pris: 16 000 kr exkl. moms
Medlemspris: 13 600 kr exkl. moms
Kursledare: Per Lindblom
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:30. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Kurslokal:
Solna Park Inn
Hotellgatan 11
Solna

Praktisk info:

Kurstider:
Dag 1: 0930-1700 fika från 0900
Dag 2: 0830-1700
Dag 3: 0830-1600

Onlinekurserna Bokföringslagen och Årsredovisningslagen ska genomföras innan kursen - det tar cirka 4-5 timmar. För att komma åt onlinekurserna loggar du in på Mina Sidor under rubriken Mina bokade kurser.

Gå gärna igenom Srf konsulternas mallar för årsredovisning innan kursen. Där förklarar man alla resultat och balans poster. De finns från sid 1457 i boken/pdf:en Srf Redovisning. Se nedan hur du hittar pdf:en - har du redan boken finns de längst bak i denna.

Kursmaterial delas ut på plats. Ta med boken Srf Redovisning 2021 om ni har den, det går även bra att beställa av - uppge kurs. Boken delas ut vid kurstillfället. Du kan även hämta den som pdf fil när du loggar in på Mina sidor under rubriken mina bokade kurser.

Logi Vid bokning av logi på Park Inn by Radisson Solna; uppge ditt deltagande i Srf konsulternas kurs vid din bokning och du erhåller 15% rabatt på dagspriset, förutsatt att det finns reserverade rum för Srf konsulterna tillgängliga. Tel. 08-470 91 00

Specialkost Anges till senast 5 dagar innan kursstart

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Bokslut K2/K3 påbyggnad – Redovisning 3

På den här kursen kan du välja att delta digitalt. Kursen livesänds från klassrummet och även du som medverkar på distans kommer att ha möjlighet att ställa frågor och vara med i diskussioner.

Bokslut K2/K3 påbyggnad är en fördjupningskurs i bokslutsarbete med K2-inriktning. En nyttig genomgång av vilka värderingsregler som gäller vid upprättande av ett bokslut och årsredovisning. Kursen utgår från K2-regelverket men belyser viktiga skillnader för olika balansposter utifrån ett K3-perspektiv.
En kurs för både dig som börjat upprätta bokslut och årsredovisning samt för mer erfarna konsulter.

Kursinnehåll

  • Genomgång av delar ur årsredovisningslag och bokföringslag
  • Förändringar i redovisningsnormeringen
  • Genomgång av Bokföringsnämndens K2 regelverk BFNAR 2016:10 Årsredovisning i mindre företag. Genomgången görs per ämnesområde där vi diskuterar värdering och klassificering av olika balansposter, hur och när intäkter och kostnader skall redovisas samt vilka val av olika redovisningslösningar som finns att göra inom ramen för K2
  • Genomgång av viktiga skillnader mellan K2 och K3
  • Med hjälp av verkliga händelser tränar vi på att bedöma vilken information som är obligatorisk i en årsredovisning upprättad enligt K2-reglerna

Bokslut K2/K3 påbyggnad är en fördjupningskurs i bokslutsarbete med K2-inriktning, men vi kommer även beröra viktiga skillnader jämfört med K3. Du lär dig att argumentera i värderingsfrågor, samt tillämpa och förstå aktuella redovisningsnormer. Det här är kursen du gärna återvänder till.

Att känna sig uppdaterad är härligt

Under de senaste åren har det hänt mycket på redovisningsområdet. Ändringar i lag och norm samt ändrad inriktning på Bokföringsnämndens normgivning påverkar ditt arbete. Kraven på oss som arbetar med redovisning ökar. Bokslut K2/K3 påbyggnad är kursen där du uppdaterar och fördjupar dina kunskaper inom redovisningsområdet.
Vilka lagar och normer måste du känna till? Vad innebär god redovisningssed? Vilka är argumenten för eller emot en viss redovisningslösning? Vi går igenom alla de viktigaste balansposterna och diskuterar hur posterna ska värderas och kvalificeras vid upprättande av ett bokslut och årsredovisning. Vi utgår från Bokföringsnämndens K2-regelverk, men belyser även viktiga skillnader som kan uppkomma för olika balansposter utifrån ett K3-perspektiv.
På så sätt kommer du som kursdeltagare också kunna ge dina kunder råd och stöd när det kan vara lämpligt för ett bolag att byta K-regelverk. Den röda tråden i denna kurs, är att förstå hur posterna i ett bokslut ska värderas och klassificeras och att självständigt kunna hitta svaren i lag och norm på lika redovisningsfrågor.

3 lärarledda dagar och 4-5 timmar onlinekurs

I kursen ingår onlinekurserna Bokföringslagen och Årsredovisningslagen. Det tar cirka 4-5 timmar att genomföra dessa, beroende på din egen studietakt. Du har möjlighet att gå tillbaka och repetera upp till 6 månader efter att du erhållit inloggningsuppgifterna till onlinekurserna.
Det är viktigt att du genomför denna del innan den lärarledda kursdelen, då den utgör grunden för övriga delar. Information gällande onlinekurserna mejlas till dig cirka 3 veckor innan klassrumsträff, i samband med kurskallelse.

Kursmål

Efter kursen kommer du ha kännedom om vilka värderingsregler som gäller för olika balansposter. Du ska kunna tillämpa dessa samt upprätta och analysera en årsredovisning upprättad enligt K2-reglerna. Du ska ha övergripande förståelse för skillnaderna mellan K2- och K3-regelverken.

Lämpliga förkunskaper

Du har några års erfarenhet av arbete med löpande redovisning. Viss erfarenhet av boksluts- och deklarationsarbete.
Kursen ger en fördjupad kunskap för de personer som börjat upprätta bokslut och årsredovisningar, men är också mycket lämplig som uppdatering för mer erfarna konsulter. Detta på grund av de förändringar som införandet av K2- och K3-regelverket innebär, jämfört med tidigare normering.

Ingår

Kursdokumentation, Srf Redovisning, kaffe och lunch ingår för deltagare i kurslokal. Vid deltagande digitalt ingår digital kursdokumentation, även Srf Redovisning i digital form.

 
Välj kurstillfälle