Sök ny kurs

Deklaration enskild firma i praktiken

En kursdag då vi tittar på helheten mellan privatpersonen och dennes enskilda firma och ”knyter ihop säcken” skattemässigt och inkomstmässigt. Rätt lön och rätt skatt. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Redovisningsassistent, Redovisningsekonom
Kunskapsnivå: Påbyggnad
GÖTEBORG 19 feb 2020  (Sista anmälningsdag 12 feb 2020)
Ordinarie pris: 5 200 kr exkl. moms
Medlemspris: 4 400 kr exkl. moms
Kursledare: Emma-Lotta Baggens, Lena Dahlgren
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Scandic Crown
Polhemsplatsen 3
Göteborg

Praktisk info:

Kursstart kl 09.00 med kaffe och smörgås från kl 08.30
Kursen slutar kl 17.00

Kursmaterial delas ut vid kursstart. Ta gärna med miniräknare eller använd mobiltelefonen. Egen blyertspenna och sudd kan vara bra men det finns även blyertspenna på plats.


Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Deklaration enskild firma i praktiken

Att upprätta deklarationer för fysiska personer med enskild näringsverksamhet kräver att man tar hänsyn både till kundens privata ekonomi och företagets ekonomi.

Kursinnehåll

  • Enskild firma
  • Skattemässiga justeringar

Passar bra att kombinera med kursen Skatt och Deklaration enskild firma 

När du ska upprätta en enskild näringsidkares inkomstdeklaration med bilagor är det värdefullt att ha mer kunskap än vad som krävs för att deklarationen ska accepteras av Skatteverket. Många gånger kan det finnas alternativ som kan ge olika, positiva eller negativa, ekonomiska konsekvenser på kort och lång sikt. Under kursen Deklaration enskild firma i praktiken upprättar vi en deklaration för fysiska personer som bedriver näringsverksamhet och du får praktiska tips och råd som gör dig säker i ditt möte med kunden. Kursen fokuserar särskilt på skattemässiga dispositioner och din roll som konsult till den enskilda näringsidkaren. Du får också en helhetsbild av den fysiska personens beskattning.

Kursmål 

Efter kursen ska du ha god förståelse för hur olika alternativ påverkar den enskilda näringsidkaren samlade ekonomi. Du ska också känna dig trygg med att våga föra en diskussion med din kund hur denna bör agera idag och i framtiden för att minimera skattekostnaden.

Lämpliga förkunskaper

Du kan avsluta den enskilda firman i bokföringen och ska dessutom göra deklarationerna för den enskilda firman. Du bör ha gått kursen Deklaration enskild firma grund eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

Ingår

Kursdokumentation, kaffe och lunch.

 
Välj kurstillfälle
27
jan
27 jan

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för december 2019 eller sista kvartalet 2019 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender