Sök ny kurs

Deklaration enskild firma i praktiken

En kursdag då vi tittar på helheten mellan privatpersonen och dennes enskilda firma och ”knyter ihop säcken” skattemässigt och inkomstmässigt. Rätt lön och rätt skatt. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Redovisningsassistent, Redovisningsekonom
Kunskapsnivå: Påbyggnad
 

Deklaration enskild firma i praktiken

Att upprätta deklarationer för fysiska personer med enskild näringsverksamhet kräver att man tar hänsyn både till kundens privata ekonomi och företagets ekonomi.

Kursinnehåll

  • Enskild firma
  • Skattemässiga justeringar

Passar bra att kombinera med kursen Skatt och Deklaration enskild firma 

När du ska upprätta en enskild näringsidkares inkomstdeklaration med bilagor är det värdefullt att ha mer kunskap än vad som krävs för att deklarationen ska accepteras av Skatteverket. Många gånger kan det finnas alternativ som kan ge olika, positiva eller negativa, ekonomiska konsekvenser på kort och lång sikt. Under kursen Deklaration enskild firma i praktiken upprättar vi en deklaration för fysiska personer som bedriver näringsverksamhet och du får praktiska tips och råd som gör dig säker i ditt möte med kunden. Kursen fokuserar särskilt på skattemässiga dispositioner och din roll som konsult till den enskilda näringsidkaren. Du får också en helhetsbild av den fysiska personens beskattning.

Kursmål 

Efter kursen ska du ha god förståelse för hur olika alternativ påverkar den enskilda näringsidkaren samlade ekonomi. Du ska också känna dig trygg med att våga föra en diskussion med din kund hur denna bör agera idag och i framtiden för att minimera skattekostnaden.

Lämpliga förkunskaper

Du kan avsluta den enskilda firman i bokföringen och ska dessutom göra deklarationerna för den enskilda firman. Du bör ha gått kursen Deklaration enskild firma grund eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

Ingår

Kursdokumentation, kaffe och lunch.

 
01
jun
01 jun

Årsredovisning

Årsredovisning samt eventuell revisionsberättelse för bokslut 2019-10-31 ska ha kommit in till Bolagsverket.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender