Sök ny kurs

Digitaliseringen och regelverken – onlinekurs

Redovisningsmiljön förändras i snabb takt och gamla arbetsmetoder utmanas av nya teknikmöjligheter. I denna mikrokurs får du vägledning i hur du kan utnyttja ny teknik utan att bryta mot gällande regelverk.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Digitaliseringen och regelverken – onlinekurs

Exempel på nyheter och förändringar finns inom en mängd områden och rör inte bara dina kundföretag, utan i allra högsta grad dig som redovisningskonsult, rådgivare och revisor. Även programvaruföretagen berörs av dessa frågeställningar, eftersom man vill leverera lösningar som uppfyller lagar och normer.

I denna mikrokurs fördjupar vi oss i åtta aktuella frågeställningar kring den digitala redovisningsmiljön. Mikael Carlson och Claes Eriksson hjälper dig att förstå och ta tillvara nya möjligheter i gränslandet mellan den pågående digitala utvecklingen och våra aktuella regelverk. I de interaktiva delarna får du dessutom möjlighet att fundera över om era egna – kanske uppgraderade – rutiner överensstämmer med nuvarande regelverk.

Kursinnehåll

  • Lagring av räkenskapsinformation
  • Överlåta ansvar för lagring
  • Vad händer om licensen upphör
  • Vad är en originalverifikation
  • Ersätta fysiskt kvitto med fotograferat
  • Automatiskt upprättade verifikationer
  • Originalen vid skanning
  • Vad innebär formatbyte
  • Interaktiva övningar

Kursmål

Kursen uppmärksammar dig på ett antal aktuella områden där friktion kan uppstå mellan gällande regelverk och nya digitala arbetsmetoder. Kursen ger dig vägledning i hur du kan utnyttja tekniken utan att bryta mot gällande regelverk.

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

Recension från kursdeltagare

Rolig och informativ kurs. Mycket bra att det var varvat läsa, lyssna och interagera.

Kursdeltagare 2019

Vilken bra kurs. Mycket användbar. Tack.

Kursdeltagare 2019
 
Boka kurs
20
maj
20 maj

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2022 till Skatteverket om pappersblankett används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender