Sök ny kurs

Ekonomistyrning i aktiebolag

Få kunskap om hur du styr redovisningen mot bättre resultat och säkrare affärer! På den här kursen lär du dig hur du påverkar utvecklingen i rätt riktning genom en djupare förståelse för samband, risker och möjligheter.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Rådgivare
Kunskapsnivå: Påbyggnad
GÖTEBORG 9 nov 2020 - 10 nov 2020  (Sista anmälningsdag 2 nov 2020)
Ordinarie pris: 12 400 kr exkl. moms
Medlemspris: 10 700 kr exkl. moms
Kursledare: Johan Åkesson
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:30. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Kurslokal:
Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38
Göteborg

Praktisk info:

Kurstider    Dag 1. kl 9.30 - 17.00 Kaffe och smörgås från kl 09.00   Dag 2. kl 8.30 - 16.00

Ta med miniräknare och en bärbar dator till dag 2. Kursdokumentation delas ut vid kursstart. 

Ni får gärna ta med resultat- och balansräkning för något eget bolag om ni vill analysera och diskutera något bolag men det är frivilligt. Det kommer även att finnas material och övningar på plats för de som vill titta på andra exempel.


Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Ekonomistyrning i aktiebolag

På den här kursen kan du välja att delta digitalt. Kursen livesänds från klassrummet och även du som medverkar på distans kommer att ha möjlighet att ställa frågor och vara med i diskussioner.

Få kunskap om hur du använder redovisningen för att styra mot bättre resultat och säkrare affärer! På den här kursen lär du dig hur du påverkar utvecklingen i rätt riktning genom en djupare förståelse för finansiella samband, risker och möjligheter. 

Kursinnehåll

  • Att analysera företag
  • Kassaflöde- och resultatanalys
  • Nyckeltal för lönsamhet, likviditet och finansiell stabilitet
  • Finansiella styr- och analysmodeller för verksamheten
  • Olika risker och möjligheter att mäta risk
  • Olika sätt att presentera modeller
  • Presentation av en datamodell
  • Övningar

För att ha någon riktig användning av redovisningens rapporter så duger det inte med att bara beskriva ”hur det gick”. Centralt är att göra rapporterna förståeliga och inte minst användbara för framtidsinriktad ekonomistyrning i aktiebolag. Med redovisning som stöd vill vi kunna skapa beslutsunderlag för att styra mot bättre resultat och säkrare affärer.

Analysera, förstå och agera

Kursen Ekonomistyrning i aktiebolag ger dig djupare förståelse för ekonomiska samband och hur företagets olika risker och möjligheter kan belysas i ekonomiska termer, samt ekonomistyrningens principer och praxis. Fokus ligger på färdighetsträning av olika modeller och vi lär oss hur resultaten genom tydlig kommunikation kan presenteras för icke ekonomer. Under kursen görs en mindre presentation av ett dataprogram med vilket man kan göra analyser, simuleringar och pedagogiska presentationer. Efter kursen ges möjlighet till en gratis provperiod av detta program.

Kursmål

Efter kursen kan du tolka och kommunicera de signaler som finns i redovisningsrapporterna. Då kan du också vara med och påverka utvecklingen i rätt riktning.

Lämpliga förkunskaper

Du arbetar med aktiebolag som ekonomiansvarig, redovisningskonsult eller revisor.

Ingår

Boken ”Ekonomi för chefer” av Mikael Carlson och Jonas Bernhardsson, kursdokumentation, kaffe och lunch.

 
Välj kurstillfälle
26
okt
26 okt

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för september 2020 eller tredje kvartalet 2020 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender