Sök ny kurs

Engelska för lönekonsulter 2

Arbetar du med löner och kommunicerar på engelska i din yrkesroll eller har du gått kursen ”Engelska för lönekonsulter 1” och vill bredda din språkliga kompetens ytterligare? Under den här kursdagen fortsätter du att utveckla din muntliga och skriftliga affärskommunikation inom löneområdet. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
STOCKHOLM 11 nov 2020  (Sista anmälningsdag 9 okt 2020)
Ordinarie pris: 5 500 kr exkl. moms
Medlemspris: 4 600 kr exkl. moms
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid kl 16:00.

Kurslokal:
Srf konsulternas lokal
Drottninggatan 89
Stockholm

Praktisk info:

Morgonkaffe och smörgås serveras från kl. 08.30

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Engelska för lönekonsulter 2

Arbetar du med löner och kommunicerar på engelska i din yrkesroll eller har du gått kursen ”Engelska för lönekonsulter 1” och vill bredda din språkliga kompetens ytterligare? Under den här intensiva kursdagen fortsätter du att utveckla din muntliga och skriftliga affärskommunikation inom löneområdet. Du kommer att lära dig fler engelska lönebegrepp och hur du använder dem.

Kursinnehåll

En stor del av utbildningsdagen fokuseras på att utveckla ditt ordförråd som du behöver i din yrkesroll med hjälp av muntliga aktiviteter. Grupparbeten och diskussioner förs på engelska i både helgrupp och mindre grupper samt även på raster.

Grupparbete och diskussioner                        
Rollbeskrivning
Presentation av ett aktuellt ämne

Terminologi kring lagar och anställningsformer

  • Anställningsformer
  • Påbörja ny anställning
  • Avsluta anställning
  • Olika former avslutande av anställning
  • Arbetsrätt
  • Ledighet

Under kursdagen läggs även stor vikt på hur man kommunicerar på engelska i olika typer av affärssituationer och affärsmöten: att beskriva ett problem, att komma överens och att förhandla fram en lösning.

Kursmål

Efter genomgången engelskakurs kommer du att ha utökat dina kunskaper inom affärsengelska med inriktning på löneområdet. Du kommer känna större språklig säkerhet och kunna hantera fler yrkesrelaterade situationer med ett mer korrekt och för rollen relevant språk.  

Lämpliga förkunskaper

Du har gått ”Engelska för lönekonsulter 1” eller har motsvarande kunskaper samt kommunicerar på engelska i din yrkesroll idag.

Ingår

Dokumentation, bla vår egen Parlön (Svensk standard för engelska lönebegrepp)
Förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe

 
Välj kurstillfälle
25
maj
25 maj

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2020 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender