GDPR Onlinekurs

Dags att få grepp om GDPR! Vår onlinekurs GDPR gör dig redo för nya dataskyddsförordningen. Kursen ger initialt en överblick om GDPR och fokuserar sedan på vad som gäller när man arbetar med ekonomi, redovisning och lön.

Mer om kursen
För dig som är: Auktoriserad lönekonsult, Auktoriserad redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Rådgivare, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent

Välj kurstillfälle

Ordinarie pris: 1 795 kr 
Medlemspris: 1 595 kr

Redovisningskonsulter
Redov: 0 tim
Skatt: 0 tim
Övrigt: 1,5 tim

Lönekonsulter
Lön: 1,5 tim

Kursansvarig: Caroline Prochéus

För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

GDPR Onlinekurs

GDPR onlinekurs är Steg 2 i Srf konsulternas utbildningsserie kring GDPR. Kursen vänder sig främst till dig som jobbar med löner, redovisning, ekonomi och praktiska HR-frågor i ditt dagliga arbete och därmed hanterar personuppgifter av olika slag. I onlinekursen kommer du att få en grundläggande genomgång kring de nya regler som kommer att gälla från den 25 maj 2018, vad som skiljer sig från PUL och resonemangen bakom reglerna.

GDPR kursen växlar mellan korta videoföreläsningar, quizfrågor, läsavsnitt och övningar. I kursen hittar du Srf konsulternas checklista #2 samt ett avsnitt som ger svar på de just nu vanligaste frågorna gällande anpassningsarbetet till GDPR. 

Du har kursen tillgänglig i sex månader från det att du bokar dig och du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig. Självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Kursen går att genomföra på din dator, iPad eller mobil. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den i första hand är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 eller större.

Kursinnehåll

Innehållet i GDPR workshop är framtaget av Srf konsulterna i samverkan med Jonas Edström, specialiserad på den nya Europeiska Dataskyddsförordningen. (GDPR).

  • GDPR och angränsande lagar 
    Hur fungerar GDPR med nya dataskyddslagen, Bokföringslagen  
  • Vem ansvarar för vad 
    Personuppgiftsansvarigas, personuppgiftsombuds och personuppgiftsbiträdens roller 
  • Behandling av personuppgifter 
    Vad är tillåtet och vad är det inte 
  • Dokumentation 
    Utökade krav på dokumentation och transparens, vad innebär det 
  • Den registrerades rättigheter 
    Vad kan en registrerad kräva att få ta del av 
  • Gallring/arkivering 
    Hur länge får man spara uppgifter och när ska man se till att plocka bort dem 

Kursmål

Efter genomgången kurs kommer du att ha förståelse för GDPR ur svenskt perspektiv, hur den interagerar med andra lagar och varifrån vi kan förvänta oss vägledning i tolkning av lagen. Du kommer att ha förståelse för hur ansvarsfördelningen ser ut och för hur personuppgifter får hanteras och ska dokumenteras. Med hjälp av onlinekursen kommer du även att kunna skapa ert företagsspecifika åtgärdsprogram. 

Målgrupp

För dig som arbetar inom områdena ekonomi, redovisning och lön eller vill ha koll på hur GPDR hanteras praktiskt kopplat till de områdena. Kursen går även in på lönerelaterade HR-frågor.

Lämpliga förkunskaper

Inför onlinekursen rekommenderar vi att du testar dig och ditt företag kring hur ni redan i dag hanterar personuppgifter. Det gör du genom att använda vårt kostnadsfria självtest – Steg 1 i Srf konsulternas utbildningsserie. Syftet med självtestet är att hjälpa dig att säkerställa att du har en viss grundkunskap kring PUL och hjälpa dig att granska din egen verksamhet utifrån den nu gällande Personuppgiftslagstiftningen. 

Så går du vidare

Steg 3 i Srf konsulternas utbildningsserie består av lärarledda workshops i Stockholm, Göteborg och Malmö. Här kommer du få en fördjupning kring detaljfrågorna och möjlighet att ta med dina egna frågor och diskutera med lärare och andra kursdeltagare. 

Anmäl dig till kursen!
 
25
Sep
25 Sep

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för augusti 2017 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender

Srf Nyheter

Se alla nyheter
Prenumerera