Sök ny kurs

GDPR onlinekurs

Har du fått grepp om GDPR? Om inte – vår onlinekurs GDPR gör dig redo för nya dataskyddsförordningen. Kursen ger initialt en överblick om GDPR och fokuserar sedan på vad som gäller när man arbetar med ekonomi, redovisning och lön.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Rådgivare, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Ordinarie pris: 1 795 kr exkl. moms Medlemspris: 1 595 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

GDPR onlinekurs

Kursen vänder sig främst till dig som jobbar med löner, redovisning, ekonomi och praktiska HR-frågor i ditt dagliga arbete och därmed hanterar personuppgifter av olika slag. I onlinekursen kommer du att få en grundläggande genomgång kring de nya regler som kommer att gälla från den 25 maj 2018, vad som skiljer sig från PUL och resonemangen bakom reglerna.

GDPR kursen växlar mellan korta videoföreläsningar, quizfrågor, läsavsnitt och övningar. I kursen hittar du Srf konsulternas checklista #2 samt ett avsnitt som ger svar på de just nu vanligaste frågorna gällande anpassningsarbetet till GDPR. 

Du har kursen tillgänglig i sex månader från det att du bokar dig och du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig. Självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Kursen går att genomföra på din dator, iPad eller mobil. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den i första hand är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 eller större.

Kursinnehåll

Innehållet i GDPR onlinekurs är framtaget av Srf konsulterna i samverkan med Jonas Edström, specialiserad på den nya Europeiska Dataskyddsförordningen. (GDPR).

  • GDPR och angränsande lagar 
    Hur fungerar GDPR med nya dataskyddslagen, Bokföringslagen  
  • Vem ansvarar för vad 
    Personuppgiftsansvarigas, personuppgiftsombuds och personuppgiftsbiträdens roller 
  • Behandling av personuppgifter 
    Vad är tillåtet och vad är det inte 
  • Dokumentation 
    Utökade krav på dokumentation och transparens, vad innebär det 
  • Den registrerades rättigheter 
    Vad kan en registrerad kräva att få ta del av 
  • Gallring/arkivering 
    Hur länge får man spara uppgifter och när ska man se till att plocka bort dem 

Kursmål

Efter genomgången kurs kommer du att ha förståelse för GDPR ur svenskt perspektiv, hur den interagerar med andra lagar och varifrån vi kan förvänta oss vägledning i tolkning av lagen. Du kommer att ha förståelse för hur ansvarsfördelningen ser ut och för hur personuppgifter får hanteras och ska dokumenteras. Med hjälp av onlinekursen kommer du även att kunna skapa ert företagsspecifika åtgärdsprogram. 

Målgrupp

För dig som arbetar inom områdena ekonomi, redovisning och lön eller vill ha koll på hur GDPR hanteras praktiskt kopplat till de områdena. Kursen går även in på lönerelaterade HR-frågor.

Effektiv kurstid

1,5-2 timmar beroende på egen studietakt

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen tillgänglig i sex månader. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iphone 6 eller större. 

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden. 

 
Boka kurs
12
dec
12 dec

Underskott av slutlig skatt

Inbetalning av underskott av slutlig skatt ska vara bokförd på Skatteverkets konto om du fick slutskattebesked i september 2018.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender