Sök ny kurs

GDPR – onlinekurs

Har du grepp om GDPR? Om inte – vår GDPR kurs ger dig grunderna kring
dataskyddsförordningen. Kursen ger en överblick om GDPR och fokuserar särskilt på vad som gäller när man arbetar inom löne-och redovisningsbranschen.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 995 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Boka kursen

GDPR – onlinekurs

Vår GDPR kurs vänder sig främst till dig som jobbar med löner, redovisning, ekonomi och praktiska HR-frågor i ditt dagliga arbete och därmed hanterar personuppgifter av olika slag. I onlinekursen kommer du att få en grundläggande genomgång av GDPR och klargörande av förutsättningar för att hantera personuppgifter i arbetsvardagen.

GDPR kursen växlar mellan korta videoföreläsningar, quizfrågor, läsavsnitt och övningar. I kursen hittar du även Srf konsulternas branschkod för GDPR i Löneprocessen.

Kursmål

Efter genomgången GDPR kurs kommer du att ha förståelse för GDPR ur svenskt perspektiv, hur den interagerar med andra lagar och varifrån vi kan förvänta oss vägledning i tolkning av lagen. Du kommer att ha förståelse för hur ansvarsfördelningen ser ut och för hur personuppgifter får hanteras och ska dokumenteras. Med hjälp av onlinekursen kommer du även att kunna skapa ert företagsspecifika åtgärdsprogram.

Kursinnehåll

Innehållet i GDPR onlinekurs är framtaget av Srf konsulterna i samverkan med Jonas Edström, specialiserad på den Europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR)

  • GDPR och angränsande lagar
    Hur fungerar GDPR med dataskyddslagen, Bokföringslagen
  • Vem ansvarar för vad
    Personuppgiftsansvarigas, personuppgiftsombuds och personuppgiftsbiträdens roller
  • Behandling av personuppgifter
    Vad är tillåtet och vad är det inte
  • Dokumentation
    Vilka krav på dokumentation och transparens, vad innebär det
  • Den registrerades rättigheter
    Vad kan en registrerad kräva att få ta del av
  • Gallring/arkivering
    Hur länge får man spara uppgifter och när ska man se till att plocka bort
  • Interaktiva övningar

Målgrupp

För dig som arbetar inom områdena ekonomi, redovisning och lön eller vill ha koll på hur GDPR hanteras praktiskt kopplat till de områdena. Kursen går även in på lönerelaterade HR-frågor.

Effektiv kurstid och tillgänglighet

1,5-2 timmar beroende på egen studietakt. Ett bra tips är att dela upp genomförandet av kursen under några sammanhängande dagar. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Du har kursen tillgänglig i sex månader. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter och Lönekonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs