Sök ny kurs

GDPR – onlinekurs

Har du grepp om GDPR? Om inte – vår GDPR kurs ger dig grunderna kring
dataskyddsförordningen. Kursen ger en överblick om GDPR och fokuserar särskilt på vad som gäller när man arbetar inom löne-och redovisningsbranschen.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 995 kr exkl. moms Medlemspris: 1 695 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

GDPR – onlinekurs

Vår GDPR kurs vänder sig främst till dig som jobbar med löner, redovisning, ekonomi och praktiska HR-frågor i ditt dagliga arbete och därmed hanterar personuppgifter av olika slag. I onlinekursen kommer du att få en grundläggande genomgång av GDPR och klargörande av förutsättningar för att hantera personuppgifter i arbetsvardagen.

GDPR kursen växlar mellan korta videoföreläsningar, quizfrågor, läsavsnitt och övningar. I kursen hittar du även Srf konsulternas branschkod för GDPR i Löneprocessen.

Kursinnehåll

Innehållet i GDPR onlinekurs är framtaget av Srf konsulterna i samverkan med Jonas Edström, specialiserad på den Europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR)

  • GDPR och angränsande lagar
    Hur fungerar GDPR med dataskyddslagen, Bokföringslagen
  • Vem ansvarar för vad
    Personuppgiftsansvarigas, personuppgiftsombuds och personuppgiftsbiträdens roller
  • Behandling av personuppgifter
    Vad är tillåtet och vad är det inte
  • Dokumentation
    Vilka krav på dokumentation och transparens, vad innebär det
  • Den registrerades rättigheter
    Vad kan en registrerad kräva att få ta del av
  • Gallring/arkivering
    Hur länge får man spara uppgifter och när ska man se till att plocka bort
  • Interaktiva övningar

Kursmål

Efter genomgången GDPR kurs kommer du att ha förståelse för GDPR ur svenskt perspektiv, hur den interagerar med andra lagar och varifrån vi kan förvänta oss vägledning i tolkning av lagen. Du kommer att ha förståelse för hur ansvarsfördelningen ser ut och för hur personuppgifter får hanteras och ska dokumenteras. Med hjälp av onlinekursen kommer du även att kunna skapa ert företagsspecifika åtgärdsprogram.

Målgrupp

För dig som arbetar inom områdena ekonomi, redovisning och lön eller vill ha koll på hur GDPR hanteras praktiskt kopplat till de områdena. Kursen går även in på lönerelaterade HR-frågor.

Effektiv kurstid

1,5-2 timmar beroende på egen studietakt. Ett bra tips är att dela upp genomförandet av kursen under några sammanhängande dagar. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen tillgänglig i sex månader. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter och Lönekonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs
20
jan
20 jan

Periodisk sammanställning via blankett

Företag som använder blankett för periodisk sammanställning försäljning av varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha rapporterat till Skatteverket. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender