GDPR kurs med workshop

Behöver du mer personlig vägledning i ditt GDPR-arbete? I den här kursen anpassar vi innehållet till den praktiska nivå som påverkar dig som arbetar med ekonomi, redovisning och lön i din yrkesroll.

Mer om kursen
För dig som är: Auktoriserad lönekonsult, Auktoriserad redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Rådgivare, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent

Välj kurstillfälle

22 Nov 2017 (Sista anmälningsdag 8 Nov 2017)
MALMÖ
Ordinarie pris: 3 400 kr 
Medlemspris: 2 900 kr
Lärare: Jonas Edström

Tid: Starttid dag 1 kl 13:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Malmö
Scandic Triangeln
Triangeln 2

Redovisningskonsulter
Redov: 0 tim
Skatt: 0 tim
Övrigt: 4 tim

Lönekonsulter
Lön: 4 tim

Kursansvarig: Marie Kapla

För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

6 Mar 2018 (Sista anmälningsdag 5 Feb 2018)
MALMÖ
Ordinarie pris: 3 400 kr 
Medlemspris: 2 900 kr
Lärare: Jonas Edström

Tid: Starttid dag 1 kl 13:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Malmö

Redovisningskonsulter
Redov: 0 tim
Skatt: 0 tim
Övrigt: 4 tim

Lönekonsulter
Lön: 4 tim

Kursansvarig: Marie Kapla

För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

13 Mar 2018 (Sista anmälningsdag 12 Feb 2018)
GÖTEBORG
Ordinarie pris: 3 400 kr 
Medlemspris: 2 900 kr
Lärare: Jonas Edström

Tid: Starttid dag 1 kl 13:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Göteborg

Redovisningskonsulter
Redov: 0 tim
Skatt: 0 tim
Övrigt: 4 tim

Lönekonsulter
Lön: 4 tim

Kursansvarig: Marie Kapla

För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

15 Mar 2018 (Sista anmälningsdag 14 Feb 2018)
STOCKHOLM
Ordinarie pris: 3 400 kr 
Medlemspris: 2 900 kr
Lärare: Jonas Edström

Tid: Starttid dag 1 kl 13:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Stockholm

Redovisningskonsulter
Redov: 0 tim
Skatt: 0 tim
Övrigt: 4 tim

Lönekonsulter
Lön: 4 tim

Kursansvarig: Marie Kapla

För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

GDPR kurs med workshop

GDPR påverkar ett stort område och i den här kursen anpassar vi innehållet till den praktiska nivå som påverkar dig som arbetar med ekonomi, redovisning och lön i din yrkesroll. Vi jobbar med vanligt förekommande frågeställningar om den nya dataskyddsförordningen och praktiska exempel. GDPR kurs med workshop är steg 3 i vår utbildningsserie om GDPR med fokus på vad som gäller för dig som arbetar med ekonomi, redovisning och lön.

Kursinnehåll

Innehållet i kursen är framtaget av Srf konsulterna i samverkan med Jonas Edström, specialiserad på den nya Europeiska Dataskyddfsörordningen (GDPR).

  • Personuppgiftsansvarig, personuppgiftsombud, personuppgiftsbiträde och dataskyddsombud. Vem gör vad
  • Personuppgiftsbiträdesavtal, vilka är kriterierna
  • Hantering av register, behandling, gallring och arkivering
  • Samtycke och informationsskyldighet till kunder och anställda
  • Privacy by Design & Privacy by Default
  • Nya dataskyddslagen
  • Branschkod och kollektivavtal i kombination med GDPR

Kursens innehåll styrs till viss del av deltagarnas egna frågeställningar. Under varje moment kommer du få tillfälle till att ställa frågor och ta upp egna exempel.

Kursmål

Att ge deltagarna ytterligare kunskap om GDPR i den egna yrkesrollen och kunna tillämpa lagens krav i sin verksamhet.

Lämpliga förkunskaper

Du hanterar personuppgifter i din yrkesroll inom ekonomi, redovisning och lön eller vill ha koll på hur GPDR hanteras praktiskt kopplat till dessa områden.

  • Du bör veta vilka krav som ställs i dagens lagstiftning PUL, samt hur din verksamhet ligger till i relation till detta. Vår rekommendation är därför att du har genomfört steg 1 i Srf konsulternas utbildningsserie; Självtest Personuppgiftslagen (kostnadsfritt). Syftet med självtestet är att hjälpa dig att säkerställa att du har en viss grundkunskap kring PUL och hjälpa dig att granska din egen verksamhet utifrån den nu gällande Personuppgiftslagstiftningen. 
  • Du bör även ha genomgått steg 2 i Srf konsulternas utbildningsserie; GDPR onlinekurs eller ha motsvarande kompetens.
Anmäl dig till kursen!
 
20
nov
20 nov

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för oktober 2017 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender

Srf Nyheter

Se alla nyheter
Prenumerera