Sök ny kurs

GDPR kurs med workshop

Behöver du mer personlig vägledning i ditt GDPR-arbete? I den här kursen anpassar vi innehållet till den praktiska nivå som påverkar dig som arbetar med ekonomi, redovisning och lön i din yrkesroll.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Rådgivare, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
STOCKHOLM 2 maj 2018  (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 3 400 kr exkl. moms
Medlemspris: 2 900 kr exkl. moms
Kursledare: Jonas Edström
Praktisk info

Tid:
Starttid dag 1 kl 13:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Srf Utbildningslokal
Klarabergsgatan 33
Stockholm

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.
STOCKHOLM 22 maj 2018  (Sista anmälningsdag 2 maj 2018)
Ordinarie pris: 3 400 kr exkl. moms
Medlemspris: 2 900 kr exkl. moms
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 13:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Srf Utbildningslokal
Klarabergsgatan 33
Stockholm

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

GDPR kurs med workshop

GDPR påverkar ett stort område och i den här kursen anpassar vi innehållet till den praktiska nivå som påverkar dig som arbetar med ekonomi, redovisning och lön i din yrkesroll. Vi jobbar med vanligt förekommande frågeställningar om den nya dataskyddsförordningen och praktiska exempel. GDPR kurs med workshop är steg 3 i vår utbildningsserie om GDPR med fokus på vad som gäller för dig som arbetar med ekonomi, redovisning och lön.

Kursinnehåll

Innehållet i kursen är framtaget av Srf konsulterna i samverkan med Jonas Edström, specialiserad på den nya Europeiska Dataskyddfsörordningen (GDPR).

  • Personuppgiftsansvarig, personuppgiftsombud, personuppgiftsbiträde och dataskyddsombud. Vem gör vad
  • Personuppgiftsbiträdesavtal, vilka är kriterierna
  • Hantering av register, behandling, gallring och arkivering
  • Samtycke och informationsskyldighet till kunder och anställda
  • Privacy by Design & Privacy by Default
  • Nya dataskyddslagen
  • Branschkod och kollektivavtal i kombination med GDPR

Kursens innehåll styrs till viss del av deltagarnas egna frågeställningar. Under varje moment kommer du få tillfälle till att ställa frågor och ta upp egna exempel.

Kursmål

Att ge deltagarna ytterligare kunskap om GDPR i den egna yrkesrollen och kunna tillämpa lagens krav i sin verksamhet.

Lämpliga förkunskaper

Du hanterar personuppgifter i din yrkesroll inom ekonomi, redovisning och lön eller vill ha koll på hur GPDR hanteras praktiskt kopplat till dessa områden.

  • Du bör veta vilka krav som ställs i dagens lagstiftning PUL, samt hur din verksamhet ligger till i relation till detta. Vår rekommendation är därför att du har genomfört steg 1 i Srf konsulternas utbildningsserie; Självtest Personuppgiftslagen (kostnadsfritt). Syftet med självtestet är att hjälpa dig att säkerställa att du har en viss grundkunskap kring PUL och hjälpa dig att granska din egen verksamhet utifrån den nu gällande Personuppgiftslagstiftningen. 
  • Du bör även ha genomgått steg 2 i Srf konsulternas utbildningsserie; GDPR onlinekurs eller ha motsvarande kompetens.
 
Välj kurstillfälle
25
apr
25 apr

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för mars och första kvartalet 2018 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender