Sök ny kurs

Hållbarhetsredovisning med NSRS – onlinekurs

Arbeta med din affärsmodell utifrån ett hållbarhetsperspektiv och ta stora konkurrensfördelar. Med NSRS hållbarhetsrapport får du bättre koll på din organisation, kan identifiera nya affärsmöjligheter och inte minst spara pengar på rätt ställe. I den här kursen går vi igenom vad NSRS är och hur man använder standarden, och vi visar de 11 stegen i processen och de olika stöddokument som ingår.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Rådgivare
Kunskapsnivå: Nyheter, Påbyggnad, Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Hållbarhetsredovisning med NSRS – onlinekurs

Hållbarhetsrapportering är något som idag krävs av de större bolagen enligt ÅRL och det är därför bara en tidsfråga innan små och medelstora företag också behöver börja hållbarhetsredovisa. Redan nu ser vi stora möjligheter att spara pengar, identifiera nya affärsmöjligheter och förbättra de ekonomiska, sociala och miljömässiga förhållandena internt i företaget och externt i samhället. Vi har tagit fram en gemensam nordisk hållbarhetsstandard för små och medelstora företag – NSRS, Nordic Sustainability Reporting Standard. NSRS är vetenskapligt grundad och baserad på GRI.

Med NSRS-standarden kommer du kunna få en hållbarhetsredovisning anpassad till företagets förutsättningar. Den här kursen går igenom vad NSRS är och hur man använder standarden. Vi visar de 11 stegen i processen och de olika stöddokument som ingår i NSRS. I kursen kommer vi att visa er hur man använder mallen samt förklara vad som är extra viktigt att tänka och vad som är flexibelt med NSRS. Med rätt kunskap om NSRS kommer er organisation kunna skapa en hållbarhetsredovisning som ger dig nya möjligheter.

Kursen vänder sig till dig som är redovisningskonsult, beslutsfattare, ekonomichef, HR-chef eller VD. Du behöver ha en förståelse för och god insyn i bolagets verksamhet, nyckeltal och policys.

Kursinnehåll

  • Vad är NSRS och varför man ska hållbarhetsrapportera?
   • Ursprung
   • Utmaning
   • Syfte
   • Lösning
  • Hur kommer jag i gång med NSRS?
   • Var hittar jag information?
   • Vilka dokument utgörs NSRS av?
  • Hur gör man?
   • Vad är 11-stegsprocessen?
   • Hur fyller man i mallen?
    • Steg för steg
    • Vi går igenom förkortningar och globala mål

Kursmål

Grundläggande kunskaper om NSRS, vad det är och hur man kan börja arbeta med
hållbarhetsredovisning i sitt företag.

Effektiv kurstid

ca 1 timme beroende på din egen studietakt. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (sex månader).

 
Boka kurs
20
jan
20 jan

Periodisk sammanställning via blankett

Företag som använder blankett för periodisk sammanställning försäljning av varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha rapporterat till Skatteverket. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender