Sök ny kurs

Hållbarhetsredovisning med NSRS – onlinekurs

Hållbarhetsredovisning med NSRS är kursen för dig som vill lära dig hållbarhetsredovisning anpassad till företagets förutsättningar. Du får lära dig hur du använder NSRS-standarden, vad som är viktigt att tänka på och hur er organisation
skapar en hållbarhetsredovisning som ger er nya möjligheter.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Rådgivare
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Boka kursen

Hållbarhetsredovisning med NSRS – onlinekurs

Hållbarhetsrapportering är något som krävs av de större bolagen enligt ÅRL. Det är en tidsfråga innan även små och medelstora företag behöver börja hållbarhetsredovisa. Redan nu ser vi stora möjligheter att spara pengar, identifiera nya affärsmöjligheter och förbättra de ekonomiska, sociala och miljömässiga förhållandena internt i företaget och externt i samhället.
Vi har tagit fram en gemensam nordisk hållbarhetsstandard för små och medelstora företag: NSRS, Nordic Sustainability Reporting Standard. NSRS är vetenskapligt grundad och baserad på GRI.

Lämpliga förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är redovisningskonsult, beslutsfattare, ekonomichef, HR-chef eller VD. Du behöver ha en förståelse för och god insyn i bolagets verksamhet, nyckeltal och policys.

Kursmål

När du har gått kursen Hållbarhetsredovisning med NSRS har du lärt dig:
• Grundläggande kunskaper om NSRS och vad det är.
• Hur du kan börja arbeta med hållbarhetsredovisning i ditt företag.

En hållbarhetsredovisning med nya möjligheter

Varför en kurs om NSRS-standarden? Med NSRS-standarden kommer du att kunna få en hållbarhetsredovisning anpassad till företagets förutsättningar. Den här kursen går igenom vad NSRS är och hur du använder standarden. Vi visar de 11 stegen i processen och de olika stöddokument som ingår i NSRS.
I kursen får du lära dig hur du använder mallen samt vad som är extra viktigt att tänka på. Vi går även igenom vad som är flexibelt med NSRS. Med rätt kunskap om NSRS kommer er organisation att kunna skapa en hållbarhetsredovisning som ger er nya möjligheter.

Kursinnehåll

Kursen innehåller dessa delar:

 • Vad är NSRS och varför man ska hållbarhetsrapportera?
  – Ursprung
  – Utmaning
  – Syfte
  – Lösning
 • Hur kommer jag i gång med NSRS?
  – Var hittar jag information?
  – Vilka dokument utgörs NSRS av?
 • Hur gör man?
  – Vad är 11-stegsprocessen?
 • Hur fyller man i mallen?
  – Steg för steg
 • Vi går igenom förkortningar och globala mål

Kurstid och tillgänglighet

Kursen tar ca 1 timme, beroende på din egen studietakt. Du bestämmer själv hur och när du vill genomföra kursen. Kursen är tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Välj om du vill genomföra kursen i flera steg eller göra allt på en gång. Givetvis kan du repetera så mycket du vill under tiden. Om du genomför kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (sex månader).

 
Boka kurs
26
sep
26 sep

Större företag

Om företaget har ett beskattningsunderlag för moms som överstiger 40 miljoner kr ska: – arbetsgivardeklaration, AGI, och momsdeklaration för augusti 2021 ha kommit in till Skatteverket  – moms för augusti 2021 vara bokförd ...

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender