Sök ny kurs

Hållbarhetsredovisning – onlinekurs

Hållbarhetsredovisning är numer en del i den officiella årsredovisningen. Skaffa dig grundläggande kunskaper i ämnet med en effektiv onlinekurs.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Rådgivare, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor
Ordinarie pris: 1 995 kr exkl. moms Medlemspris: 1 695 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Hållbarhetsredovisning – onlinekurs

Den här utbildningen ger kunskaper om hur du upprättar en hållbarhetsredovisning enligt kraven i årsredovisningslagen. En hållbarhetsredovisning eller hållbarhetsrapport presenterar information om hållbarhetsarbetet under det senaste räkenskapsåret. Det är att jämföra med en årsredovisning, skillnaden är att hållbarhetsredovisningen innehåller information om hur ni arbetar med frågor såsom miljö, sociala förhållanden, personal, respekt för mänskliga rättigheter och motverkande av korruption. 
Kursen riktar sig till ledare och andra verksamma inom medelstora/stora företag. Kursen riktar sig även till redovisningskonsulter som i sin rådgivarroll har behov av att sätta sig in i ämnesområdet.

En tydlig kommunikation av företagets hållbarhetsarbete bygger förtroende hos kunder, medarbetare, ägare och potentiella investerare och bygger varumärke.

Kursinnehåll

  • Hållbar utveckling
  • Hållbarhetsredovisning
  • Hållbarhetsrapportering enligt årsredovisningslagen
  • Identifiering av nyckelfrågor
  • Policies, riskanalys och nyckeltal
  • Frivilliga riktlinjer och standarder för hållbarhetsredovisning

Kunskapsmål

Efter genomförd utbildning har du fått grundläggande kunskaper inom området hållbarhetsredovisning. Du har lärt dig vad som krävs för att uppfylla kraven i årsredovisningslagen och kan förstå fördelarna och utmaningarna med att hållbarhetsredovisa. Du kommer även känna till ett antal frivilliga riktlinjer och standarder för hållbarhetsredovisning.

Onlinekursens upplägg

Kursen bygger på videoföreläsningar och övningsfrågor. Frågorna är en viktig del i inlärningen och har direkt koppling till det videoavsnitten.  

Kursledare

Maria Karlsson har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan 2009 och verkar genom sitt arbete för social och miljömässig hållbarhet.

Effektiv kurstid 

Kursen tar ca 1-1,5 timmar och är beroende av din egen studietakt

Hur lång tid är kursen tillgänglig

Du har kursen tillgänglig i sex månader. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. 

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden. 

 
Boka kurs
21
jan
21 jan

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för december 2018 eller sista kvartalet 2018 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender