Sök ny kurs

Hållbarhetsredovisning onlinekurs

Hållbarhetsredovisning är numer en del i den officiella årsredovisningen. Skaffa dig grundläggande kunskaper i ämnet med en effektiv onlinekurs.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Rådgivare, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor
Ordinarie pris: 1 995 kr exkl. moms Medlemspris: 1 695 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Hållbarhetsredovisning onlinekurs

Den här utbildningen ger kunskaper om hur du upprättar en hållbarhetsredovisning enligt kraven i årsredovisningslagen. En hållbarhetsredovisning eller hållbarhetsrapport presenterar information om hållbarhetsarbetet under det senaste räkenskapsåret. Det är att jämföra med en årsredovisning, skillnaden är att hållbarhetsredovisningen innehåller information om hur ni arbetar med frågor såsom miljö, sociala förhållanden, personal, respekt för mänskliga rättigheter och motverkande av korruption.

En tydlig kommunikation av företagets hållbarhetsarbete bygger förtroende hos kunder, medarbetare, ägare och potentiella investerare och bygger varumärke.

Kursinnehåll

  • Hållbar utveckling
  • Hållbarhetsredovisning
  • Hållbarhetsrapportering enligt årsredovisningslagen
  • Identifiering av nyckelfrågor
  • Policies, riskanalys och nyckeltal
  • Frivilliga riktlinjer och standarder för hållbarhetsredovisning

Målgrupp

Kursen riktar sig till ledare och andra verksamma inom medelstora/stora företag. Kursen riktar sig även till redovisningskonsulter som i sin rådgivarroll har behov av att sätta sig in i ämnesområdet.

Kunskapsmål

Efter genomförd utbildning har du fått grundläggande kunskaper inom området hållbarhetsredovisning. Du har lärt dig vad som krävs för att uppfylla kraven i årsredovisningslagen och kan förstå fördelarna och utmaningarna med att hållbarhetsredovisa. Du kommer även känna till ett antal frivilliga riktlinjer och standarder för hållbarhetsredovisning.

Onlinekursens upplägg

Kursen bygger på videoföreläsningar och övningsfrågor. Frågorna är en viktig del i inlärningen och har direkt koppling till det videoavsnitten.  

Effektiv kurstid: Kursen tar ca 1-1,5 timmar och är beroende av din egen studietakt

Kursledare

Maria Karlsson har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan 2009 och verkar genom sitt arbete för social och miljömässig hållbarhet.

 
Boka kurs
28
maj
28 maj

Omsättning över 40 miljoner kr

Om ditt företag har en omsättning på över 40 miljoner kr ska – momsen för april 2018 vara bokförd på Skatteverkets konto – moms- och arbetsgivardeklarationer för april 2018 ha kommit in till Skatteverket.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender