Sök ny kurs

Jord- och skogsbruksveckan i Alicante

Uppdatera dig inom ekonomi och beskattning för jord- och skogsbruksföretag. Kursen ger en bra genomgång av aktuella frågor och fördjupning inom speciellt viktiga områden. I år med utökat fokus på generationsskifte.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
ALICANTE 28 sep 2019 - 5 okt 2019  (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 17 700 kr exkl. moms
Medlemspris: 15 900 kr exkl. moms
Kursledare: Se praktisk info
Praktisk info

Tid:
Ej bestämt

Kurslokal:
Hotel Sercotel Spa Porta Maris
Plaza Puerta del Mar, 3
Alicante

Praktisk info:

Kurstider: 
Sön-tis och tor-fre 9.00 - 12.00 och 16.00 - 19.00
Onsdag ledig dag.

Kursledare:
Katarina Bartels, Maria Rommerud, Urban Rydin
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Jord- och skogsbruksveckan i Alicante

Jord- och skogsbruksveckan är en utlandskurs med fördjupning inom ekonomi och beskattning för jord- och skogsbruksföretag. Kursen ger en bra genomgång av aktuella frågor inom företagsekonomi och beskattning. Många kursdeltagare återkommer år efter år.
I år med ökat fokus på generationsskifte och utvidgat skogsbeskattningsavsnitt.

Kursinnehåll

Inkomstbeskattning
 • Nyheter på lång och kort sikt
 • Aktuella frågor inom företagsbeskattningen
 • Betalningsplan och Skogskonto
 • Skogsavdrag och rationaliseringsförvärv
 • Neutral företagsbeskattning
 • Planering
 • Verksamhet i driftsaktiebolag
Moms
 • Aktuella frågor
Redovisning
 • Aktuella frågor
Fastigheter
 • Civilrätt och beskattning: fastighetsbegreppet, klassificering, löpande innehav, byggnad eller mark eller markanläggning eller fasta inventarier, värdeminskningsavdrag eller direktavdrag, avyttring eller gåva, ersättningsfond, kapitalvinstbeskattning och återföring
Marköverföringar
  • Civilrätt och beskattning : klyvning av och fastighetsregleringar, överlåtelsebeskattning, konsekvenser för löpande beskattning (N6 etc)
Generationsskifte
 • Under en dag går vi igenom ett praktikfall och tar upp och diskuterar de frågeställningar som är aktuella vid generationsskiften av företag i de gröna näringarna

Ekonomi och beskattning

Under dessa dagar går vi igenom frågor kring ekonomi och jord- och skogsbruksbeskattning. Vi har tid att gå på djupet och att diskutera hur vi på bästa sätt ska utveckla och förvalta.

Heltäckande

Jord- och skogsbrukets ekonomiska och skatterättsliga frågor berör ett mycket stort antal företag. Många särskilda frågor aktualiseras och som rådgivare ställs man ständigt inför nya utmaningar inom ekonomi och beskattning.

Framtidsfrågor

Som företagare i lantbruksföretag eller konsult med verksamhet riktad mot denna del av näringslivet är det viktigt att hänga med i utvecklingen. Det är inte alltid som de gamla tumreglerna gäller och att kunna tänka nytt blir allt viktigare. Med några av landets ledande experter på området som lärare kan vi tryggt lova dig en toppenvecka.

Kursmål

Du blir uppdaterad kring skatte- och ekonomifrågor som rör jord- och skogsbruk. Du får fördjupad kunskap på punkter som är speciellt viktiga.

Lämpliga förkunskaper

Du arbetar redan idag aktivt med skattefrågor för ägarledda företag och har speciellt intresse av området jord- och skogsbruk. Du har goda baskunskaper på området.

Ingår

Kursdokumentation, boken Skatt på skog (ny upplaga), för- och eftermiddagsfika under kursdagarna, 1 gemensam middag.

Resa och logi

Ingår ej i kursavgiften, pris se ovan eller under Praktisk info. För bokning av resa och logi, klicka på avsedd bokningsknapp ovan och fyll i formulär till resebyrån.

Recension från kursdeltagare

Jag hade en fantastisk vecka i Alicante med givande diskussioner, behagligt väder, fint boende, god mat och gott umgänge.

Kursdeltagare Jord- och skogsbruksveckan 2018
 
Välj kurstillfälle
20
sep
20 sep

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för augusti 2019 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender