Sök ny kurs

Jord- och skogsbruksveckan i Alicante

Uppdatera dig inom ekonomi och beskattning för jord- och skogsbruksföretag. Den här utlandskursen ger dig en bra genomgång av aktuella frågor och fördjupning inom de områden som är speciellt viktiga för den här typen av verksamheter.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
ALICANTE 29 sep 2018 - 6 okt 2018  (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 17 700 kr exkl. moms
Medlemspris: 15 900 kr exkl. moms
Kursledare: Se praktisk info
Praktisk info

Tid:
Ej bestämt

Kurslokal:
Alicante

Praktisk info:

Resans pris: från 10 895:-

Preliminära flygtider: 180929 - 181006 

Arlanda - Alicante         11.00 - 14.55     hem 12.35 - 16.25
Göteborg - Alicante       11.20 - 14.45     hem 07.15 - 10.40
Köpenhamn - Alicante   20.35 - 23.55     hem 16.45 - 20.00

Kurstider:
sön-tis och tor-fre 9.00 - 12.00,   16.00 - 19.00
onsdag ledig dag

Kursledare:
Katarina Bartels, Maria Rommerud, Urban Rydin
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Jord- och skogsbruksveckan i Alicante

Jord- och skogsbruksveckan är en utlandskurs med fördjupning inom ekonomi och beskattning för jord- och skogsbruksföretag. Kursen ger en bra genomgång av aktuella frågor inom företagsekonomi och beskattning. Många kursdeltagare återkommer år efter år.

Kursinnehåll

Inkomstbeskattning
 • Nyheter på lång och kort sikt
 • Aktuella frågor inom företagsbeskattningen
 • Betalningsplan och Skogskonto
 • Skogsavdrag och rationaliseringsförvärv
 • Neutral företagsbeskattning
 • Planering
 • Verksamhet i driftsaktiebolag
Moms
 • Aktuella frågor
Redovisning
 • Aktuella frågor
Fastigheter
 • Civilrätt och beskattning: fastighetsbegreppet, klassificering, löpande innehav, byggnad eller mark eller markanläggning eller fasta inventarier, värdeminskningsavdrag eller direktavdrag, avyttring eller gåva, ersättningsfond, kapitalvinstbeskattning och återföring
Marköverföringar
  • Civilrätt och beskattning : klyvning av och fastighetsregleringar, överlåtelsebeskattning, konsekvenser för löpande beskattning (N6 etc)
Generationsskifte
 • Under en dag går vi igenom ett praktikfall och tar upp och diskuterar de frågeställningar som är aktuella vid generationsskiften av företag i de gröna näringarna

Ekonomi och beskattning

Under dessa dagar går vi igenom frågor kring ekonomi och jord- och skogsbruksbeskattning. Vi har tid att gå på djupet och att diskutera hur vi på bästa sätt ska utveckla och förvalta.

Heltäckande

Jord- och skogsbrukets ekonomiska och skatterättsliga frågor berör ett mycket stort antal företag. Många särskilda frågor aktualiseras och som rådgivare ställs man ständigt inför nya utmaningar inom ekonomi och beskattning.

Framtidsfrågor

Som företagare i lantbruksföretag eller konsult med verksamhet riktad mot denna del av näringslivet är det viktigt att hänga med i utvecklingen. Det är inte alltid som de gamla tumreglerna gäller och att kunna tänka nytt blir allt viktigare. Med några av landets ledande experter på området som lärare kan vi tryggt lova dig en toppenvecka.

Kursmål

Du blir uppdaterad kring skatte- och ekonomifrågor som rör jord- och skogsbruk. Du får fördjupad kunskap på punkter som är speciellt viktiga.

Lämpliga förkunskaper

Du arbetar redan idag aktivt med skattefrågor för ägarledda företag och har speciellt intresse av området jord- och skogsbruk. Du har goda baskunskaper på området.

Ingår

Kursdokumentation, kaffe.

Resa och logi

Ingår ej i kursavgiften, pris se ovan eller under Praktisk info. För bokning av resa och logi, klicka på avsedd bokningsknapp ovan och fyll i formulär till resebyrån.

 
Välj kurstillfälle
25
sep
25 sep

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för augusti 2018 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender