Sök ny kurs

Jord- och skogsbruksveckan i Uppsala

Den här kursen ger dig en bra genomgång av aktuella frågor och fördjupning inom ekonomi och beskattning för jord- och skogsbruksföretag. Kursledarna är specialister inom området.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
UPPSALA 28 sep 2020 - 1 okt 2020  (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 16 700 kr exkl. moms
Medlemspris: 14 900 kr exkl. moms
Kursledare: Se praktisk info
Kursen är fullbokad
Praktisk info Anmälan väntelistaVäntelista Kursen är fullbokad

Tid:
Starttid dag 1 kl 10:00. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Kurslokal:
Clarion Hotel Gillet
Uppsala

Praktisk info:

Kurstider: Start kl 10.00 första dagen (fika från 9.30) och slut 16.00 sista dagen. 
Tider för alla dagar kommer att läggas ut senare.

Kursen är en internatkurs och logi är bokat till alla deltagare. Önskar du inte bo på Clarion Gillet, vänligen meddela

Login kan bokas av fram till kl 16.00 dagen innan kursstart, vid senare avbokning tar hotellet ut full kostnad.

Kursledare:
Katarina Bartels, Susanne Pålsson, Urban Rydin
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Jord- och skogsbruksveckan i Uppsala

Jord- och skogsbruksveckan är en kurs med fördjupning inom ekonomi och beskattning för jord- och skogsbruksföretag. Kursen ger en bra genomgång av aktuella frågor inom företagsekonomi och beskattning. Många kursdeltagare återkommer år efter år.

I år går kursen i Uppsala på centralt belägna Clarion Hotel Gillet. Här kan du njuta i Selma City Spa, prova hotellets restaurang Kitchen and Table by Marcus Samuelsson och utforska Uppsala förstås.

Kursinnehåll

Inkomstbeskattning
 • Nyheter på lång och kort sikt
 • Aktuella frågor inom företagsbeskattningen
 • Betalningsplan och Skogskonto
 • Skogsavdrag och rationaliseringsförvärv
 • Neutral företagsbeskattning
 • Planering
 • Verksamhet i driftsaktiebolag
Moms
 • Aktuella frågor
Redovisning
 • Aktuella frågor
 • Fastigheter – Beskattning: fastighetsbegreppet, klassificering, löpande innehav, byggnad eller mark eller markanläggning eller fasta inventarier, värdeminskningsavdrag eller direktavdrag, avyttring eller gåva, ersättningsfond, kapitalvinstbeskattning och återföring
 • Marköverföringar – Beskattning : klyvning av och fastighetsregleringar, överlåtelsebeskattning, konsekvenser för löpande beskattning (N6 etc)

Ekonomi och beskattning

Under dessa dagar går vi igenom frågor kring ekonomi och jord- och skogsbruksbeskattning. Vi har tid att gå på djupet och att diskutera hur vi på bästa sätt ska utveckla och förvalta.

Heltäckande

Jord- och skogsbrukets ekonomiska och skatterättsliga frågor berör ett mycket stort antal företag. Många särskilda frågor aktualiseras och som rådgivare ställs man ständigt inför nya utmaningar inom ekonomi och beskattning.

Framtidsfrågor

Som företagare i lantbruksföretag eller konsult med verksamhet riktad mot denna del av näringslivet är det viktigt att hänga med i utvecklingen. Det är inte alltid som de gamla tumreglerna gäller och att kunna tänka nytt blir allt viktigare. Med några av landets ledande experter på området som lärare kan vi tryggt lova dig en toppenkurs.

Kursmål

Du blir uppdaterad kring skatte- och ekonomifrågor som rör jord- och skogsbruk. Du får fördjupad kunskap på punkter som är speciellt viktiga.

Lämpliga förkunskaper

Du arbetar redan idag aktivt med skattefrågor för ägarledda företag och har speciellt intresse av området jord- och skogsbruk. Du har goda baskunskaper på området.

Ingår

Kursdokumentation, boken Skatt på skog, lunch, fika, välkomstmingel.

Kursen är en internatkurs

Logi är bokat på Clarion Hotel Gillet till alla kursdeltagare. Pris 1335:-/natt exkl moms för enkelrum, 1745:-/natt exkl moms för dubbelrum.

Logi i enkelrum 28/9-1/10 bokas till alla deltagare. Vänligen meddela kursansvarig om du önskar dubbelrum, extra natt eller inte inte önskar logi.

 
Välj kurstillfälle
25
sep
25 sep

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för augusti 2020 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender