Sök ny kurs

Jord- och skogsbruksveckan på Lidingö

Den här kursen ger dig en bra genomgång av aktuella frågor och fördjupning inom ekonomi och beskattning för jord- och skogsbruksföretag. Kursledarna är specialister inom området.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
LIDINGÖ 28 sep 2021 - 1 okt 2021  (Sista anmälningsdag 27 aug 2021)
Ordinarie pris: 17 200 kr exkl. moms
Medlemspris: 15 200 kr exkl. moms
Kursledare: Se praktisk info
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 10:00. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Kurslokal:
Rönneberga Konferens
Rönnebergavägen 1
Lidingö

Praktisk info:

Kurstider
Tisdag 10.00 – 12.00 och 14.00 – 18.00 fika från 9.30
Onsdag 9.00 – 12.00 och 15.00 – 18.00
Torsdag 9.00 – 12.00 och 15.00 – 18.00
Fredag 9.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00

Kursledare:
Katarina Bartels, Susanne Pålsson, Urban Rydin
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Jord- och skogsbruksveckan på Lidingö

Jord- och skogsbruksveckan är en kurs med fördjupning inom ekonomi och beskattning för jord- och skogsbruksföretag. Kursen ger en bra genomgång av aktuella frågor inom företagsekonomi och beskattning. Många kursdeltagare återkommer år efter år.

Kursen går på Rönneberga Konferens på Lidingö, vackert omgivet av havet, skogen och ängarna. Lätt att nå från centrala Stockholm.

Kursinnehåll

Inkomstbeskattning
 • Nyheter på lång och kort sikt
 • Aktuella frågor inom företagsbeskattningen
 • Betalningsplan och Skogskonto
 • Skogsavdrag och rationaliseringsförvärv
 • Neutral företagsbeskattning
 • Planering
 • Verksamhet i driftsaktiebolag
Moms
 • Aktuella frågor
Redovisning
 • Aktuella frågor
 • Fastigheter – Beskattning: fastighetsbegreppet, klassificering, löpande innehav, byggnad eller mark eller markanläggning eller fasta inventarier, värdeminskningsavdrag eller direktavdrag, avyttring eller gåva, ersättningsfond, kapitalvinstbeskattning och återföring
 • Marköverföringar – Beskattning : klyvning av och fastighetsregleringar, överlåtelsebeskattning, konsekvenser för löpande beskattning (N6 etc)

Ekonomi och beskattning

Under dessa dagar går vi igenom frågor kring ekonomi och jord- och skogsbruksbeskattning. Vi har tid att gå på djupet och att diskutera hur vi på bästa sätt ska utveckla och förvalta.

Heltäckande

Jord- och skogsbrukets ekonomiska och skatterättsliga frågor berör ett mycket stort antal företag. Många särskilda frågor aktualiseras och som rådgivare ställs man ständigt inför nya utmaningar inom ekonomi och beskattning.

Framtidsfrågor

Som företagare i lantbruksföretag eller konsult med verksamhet riktad mot denna del av näringslivet är det viktigt att hänga med i utvecklingen. Det är inte alltid som de gamla tumreglerna gäller och att kunna tänka nytt blir allt viktigare. Med några av landets ledande experter på området som lärare kan vi tryggt lova dig en toppenkurs.

Kursmål

Du blir uppdaterad kring skatte- och ekonomifrågor som rör jord- och skogsbruk. Du får fördjupad kunskap på punkter som är speciellt viktiga.

Lämpliga förkunskaper

Du arbetar redan idag aktivt med skattefrågor för ägarledda företag och har speciellt intresse av området jord- och skogsbruk. Du har goda baskunskaper på området.

Ingår

Kursdokumentation, boken Skatt på skog, lunch, fika, välkomstmingel.

Kursen är en internatkurs

Logi är bokat på Rönneberga till alla kursdeltagare. Pris 2 055:-/natt exkl moms för enkelrum och 2-rätters middag.

Logi i enkelrum 28/9-1/10 bokas till alla deltagare. Vänligen meddela kursansvarig om du önskar dubbelrum, extra natt eller inte önskar logi.

 
Välj kurstillfälle
12
aug
12 aug

Extra skatteinbetalning

Extra skatteinbetalning ska vara bokförd på Skatteverkets konto om du räknar med kvarskatt på mer än 30 000 kr. Gäller juridiska personer med räkenskapsår som slutade: – 31 maj 2021 – 30 juni 2021

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender