Sök ny kurs

Bokslut K3 fördjupning – Redovisning 4+

I kursen Bokslut K3 fördjupning får du lära dig hur du upprättar ett bokslut enligt K3. Det finns oftare än man tror skäl för det mindre företaget att välja K3. Du får både teoretiska kunskaper samt de praktiska redovisningsmässiga lösningarna för det enskilda företaget jämfört med koncernen.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig
Kunskapsnivå: Påbyggnad
STOCKHOLM 18 nov 2019  (Sista anmälningsdag 18 okt 2019)
Ordinarie pris: 5 400 kr exkl. moms
Medlemspris: 4 600 kr exkl. moms
Kursledare: Maria Albanese
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Dalarnas Hus
Vasagatan 46
Stockholm

Praktisk info:

Kurstid: 0900-1700 Kaffe från 0830

Kursdokumentation, lunch och fika ingår

Ta med dig boken Srf Redovisning 2019.  Saknar den kan du beställa den av Maria.Jakobsson@srfkonsult.se  så delas den ut vid kursstart.


Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Bokslut K3 fördjupning – Redovisning 4+

I kursen Bokslut K3 fördjupning får du lära dig hur du upprättar ett bokslut enligt K3. Du får både teoretiska kunskaper samt de praktiska redovisningsmässiga lösningarna för det enskilda företaget jämfört med koncernen. För räkenskapsår som påbörjas efter 31/12 2013 blir det obligatoriskt för alla Aktiebolag och Ekonomiska föreningar att upprätta bokslut och årsredovisning enligt reglerna i K3 eller K2. För ett större företag är det obligatoriskt att upprätta bokslut och årsredovisning enligt K3, men ett mindre företag får välja K3 eller K2.

Kursinnehåll

Klassificering, värdering och redovisningsfrågor rörande:

  • Rörelsefastigheter
  • Produktionsutrustning
  • Leasing
  • Egentillverkat varulager
  • Pågående arbeten för annans räkning
  • Egenutvecklade immateriella tillgångar
  • Säkringsredovisning
  • Instegsproblematik

Utifrån det mindre företagets behov att kommunicera på transparent sätt med omvärlden via sin finansiella rapport, kan det oftare än man tror, finnas skäl för det mindre företaget att välja K3. Kursen Bokslut K3 fördjupning tar upp just det. Under dagen kommer vi att fokusera på de vanligaste förekommande balansposterna och transaktionscyklerna. Eftersom ett mindre företag som tillämpat K2 och byter till K3 måste tillämpa övergångsreglerna, kommer även dessa att beröras. Vi går igenom de vanligaste förekommande balansposterna ur ett teoretiskt perspektiv och diskuterar men visar även de praktiska redovisningsmässiga lösningarna.

Kursmål

Att kunna upprätta ett K3-bokslut det första året.

Lämpliga förkunskaper

Denna kurs förutsätter goda kunskaper inom bokslutsarbete och upprättande av årsredovisningar. Den vänder sig till dig som arbetar som redovisningskonsult, revisor eller som ekonomiansvarig på ett företags ekonomiavdelning

Ingår

Kursdokumentation, kaffe och lunch. 

 
Välj kurstillfälle
25
sep
25 sep

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för augusti 2019 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender