Sök ny kurs

Koncernredovisning – Blended Learning

Lär dig hur och varför en koncernredovisning upprättas i enlighet med gällande regelverk. Kursen ger dig även förståelse om hur koncernredovisningen används som ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Del 1: 18 nov 2019 Del 2: 22 nov 2019 (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 12 500 kr exkl. moms
Medlemspris: 10 900 kr exkl. moms
Kursledare del 1: Katerina Hellström
Kursledare del 2: Katerina Hellström
Praktisk info
Del 1

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid sista dagen kl 17:00.

Kurslokal:
Dalarnas Hus
Vasagatan 46
Stockholm

Del 2

Tid:
Starttid dag 1 kl 13:00. Sluttid sista dagen kl 15:00.

Kurslokal:
Webinar

Praktisk info:

För att göra onlinekurs och inlämningsuppgifter, klicka här

Introduktion
Du ska ha genomfört de 13 videoföreläsningarna och den sammanfattande övning som ingår i denna kurs. Dessa är tillgängliga från den 28 oktober.
Del 1 - Klassrumstillfälle
Datum:  18/11-2019
Medtag: miniräknare, blyertspenna, suddgummi och boken Srf Redovisning 2019. För medlemmar ingår boken i medlemskapet, för kursdeltagare som inte är medlem ingår boken i kursavgiften och du beställer den via mejl till .
Boken levereras till kurslokalen.

Del 2 - Webinar
Datum:  22/11-2019
Livesändning: kl. 13:00-15:00
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Koncernredovisning – Blended Learning

När företag äger företag och man dessutom gör affärer med varandra måste vi upprätta en koncernredovisning. Denna speciella redovisning fyller flera viktiga funktioner och är av både internt och externt intresse.

Kursinnehåll

  • Gällande lagar och bestämmelser
  • Koncernredovisning enligt K3
  • Grundläggande koncernredovisningsteknik
  • Jämförelse K3 och IFRS
  • Uppföljning av koncernen med hjälp av koncernredovisning

Koncernredovisning är ett viktigt dokument

Det blir allt vanligare att dela upp verksamheter i olika enheter, vilket gör att kraven på ekonomer och redovisningskonsulter blir större. Allt oftare efterfrågas personer som kan upprätta koncernbokslut. Efter kursen Koncernredovisning – Blended Learning, är du en av dem som kan!

Genom praktiska övningar lär du dig upprätta koncernredovisning. Med enkla grepp och med en lättbegriplig pedagogik passeras svårigheterna med koncernredovisning. Du klarar efter de här dagarna av att svara på frågor som rör lagar, rekommendationer och metoder inom området.

Blended learning formatet – varför är det bra?

Våra Blended-kurser är en mer flexibel form av lärande som blandar olika typer av lärmetoder vilket har flera fördelar för kursdeltagarna. Formatet innebär att vissa delar av kursen görs på flexibla tidpunkter genom självstudier online och andra delar av kursen vid fysiska möten och webinar. Ofta anses kursdeltagare i Blended-kurser vara mer engagerade vilket höjer nivån på klassrumsträffarna och därmed förbättrar inlärningen. Formatet möter även olika lär- och personlighetsstilar på ett mer flexibelt sätt än traditionell utbildning.

Kursens struktur

Kursen börjar med en serie av videoföreläsningar som introducerar reglering av koncernredovisningen samt grundtekniken för upprättandet av koncernrapporter. Denna serie avslutas med en större sammanfattande övning. Därefter träffas vi i klassen för en dag av ytterligare fördjupning och befästning av koncernredovisningstekniken. Under dagen jobbar vi med praktiska övningar och svarar på uppkomna frågor. Efter dagen får ni ytterligare en omfattande övning som ni kommer att jobba med inför slutwebinar. Under webinaret återkopplar er lärare till hemuppgiften och sammanfattar kursen.

Introduktion – ett antal videoföreläsningar på cirka 3 timmar som är tillgängliga från 28/10 2019

Del 1 – Klassrumsträff inklusive hemuppgift – 18/11 2019

Del 2 – Webinar med genomgång av inlämningsuppgift – 22/11 2019

Under kursen kommer det att finnas ett diskussionsforum där kursdeltagarna kan göra inlägg och löpande diskutera kursfrågor.

Kursmål

Du lär dig att upprätta en koncernredovisning utifrån gällande lagar och rekommendationer. Du förstår också varför man upprättar en koncernredovisning och hur den används, att den är ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Lämpliga förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som aldrig har jobbat med koncernredovisning förut. Du bör dock ha goda kunskaper i redovisning.

Ingår

Kursdokumentation, Srf Redovisning 2019, kaffe och lunch vid klassrumstillfället.

Effektiv kurstid

Introduktion online – cirka 3 timmar beroende på studietakt

Klassrum – 1 dag (7 timmar)

Självstudier – cirka 2-4 timmar beroende på studietakt

Webinar – 2 timmar

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har onlinekursdelen tillgänglig i sex månader från 28 oktober 2019. Väljer du att genomföra kursens introduktion online i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. Väljer du att genomföra kursens webinar i din mobil behöver du ladda ner gratisapplikationen ”GoToWebinar” för att kunna se och delta som tänkt.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska samtliga delmoment, dvs. samtliga videoföreläsningar, klassrumsträff och webinar, vara genomförda.

 
Välj kurstillfälle
12
nov
12 nov

Underskott av slutlig skatt

Inbetalning av kvarskatt ska vara bokförd på Skatteverkets konto. Gäller fysiska personer och enskilda näringsidkare som fick slutskattebesked i augusti 2019 samt juridiska personer med räkenskapsår som slutade: – 31 juli 2018 ...

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender