Sök ny kurs

Koncernredovisning – Blended Learning

Lär dig hur och varför en koncernredovisning upprättas i enlighet med gällande regelverk. Kursen ger dig även förståelse om hur koncernredovisningen används som ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
STOCKHOLM, WEBINARSÄNDNING DIGITALT 12 nov 2020 - 17 nov 2020  (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 12 900 kr exkl. moms
Medlemspris: 11 100 kr exkl. moms
Kursledare: Katerina Hellström
Kursen är fullbokad
Praktisk info Anmälan väntelistaVäntelista Kursen är fullbokad
Del 1

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid sista dagen kl 17:00.

Kurslokal:
World Trade Center
Klarabergsviadukten 70 / Kungsbron 1
Stockholm

Del 2

Tid:
Starttid dag 1 kl 10:00. Sluttid sista dagen kl 11:00.

Kurslokal:
Webinarsändning digitalt

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Koncernredovisning – Blended Learning

När företag äger företag och man dessutom gör affärer med varandra måste vi upprätta en koncernredovisning. Denna speciella redovisning fyller flera viktiga funktioner och är av både internt och externt intresse.

Koncernredovisning är ett viktigt dokument

Det blir allt vanligare att dela upp verksamheter i olika enheter, vilket gör att kraven på ekonomer och redovisningskonsulter blir större. Allt oftare efterfrågas personer som kan upprätta koncernbokslut. Efter kursen Koncernredovisning – Blended Learning, är du en av dem som kan!

Genom praktiska övningar lär du dig upprätta koncernredovisning. Med enkla grepp och med en lättbegriplig pedagogik passeras svårigheterna med koncernredovisning. Du klarar efter de här dagarna av att svara på frågor som rör lagar, rekommendationer och metoder inom området.

Kursinnehåll

  • Gällande lagar och bestämmelser
  • Koncernredovisning enligt K3
  • Grundläggande koncernredovisningsteknik
  • Jämförelse K3 och IFRS
  • Uppföljning av koncernen med hjälp av koncernredovisning

Blended learning formatet – varför är det bra?

Våra Blended-kurser är en mer flexibel form av lärande som blandar olika typer av lärmetoder vilket har flera fördelar för dig som kursdeltagare. Formatet innebär att vissa delar av kursen görs på flexibla tidpunkter genom självstudier online och andra delar av kursen vid fysiska möten och webinar. Ofta anses kursdeltagare i Blended-kurser vara mer engagerade vilket höjer nivån på klassrumsträffarna och därmed förbättrar inlärningen. Formatet möter även olika lär- och personlighetsstilar på ett mer flexibelt sätt än traditionell utbildning.

Kursens struktur

Kursen börjar med en serie av videoföreläsningar som introducerar reglering av koncernredovisningen samt ger dig nycklarna till grundtekniken för upprättandet av koncernrapporter. Denna serie avslutas med en större sammanfattande övning. Därefter träffas vi i kurslokalen för en dag av ytterligare fördjupning och befästning av koncernredovisningstekniken. Under dagen jobbar vi med praktiska övningar och svarar på uppkomna frågor. Efter dagen får ni ytterligare en omfattande övning som ni kommer att jobba med inför slutwebinaret. Under webinaret återkopplar er lärare till hemuppgiften och sammanfattar kursen.

Kursmål

Du lär dig att upprätta en koncernredovisning utifrån gällande lagar och rekommendationer. Du förstår också varför man upprättar en koncernredovisning, hur den används och varför den är ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Lämpliga förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som aldrig har jobbat med koncernredovisning förut. Du bör dock ha goda kunskaper i redovisning.

Ingår

Kursdokumentation, Srf Redovisning 2020, kaffe och lunch vid klassrumstillfället.

Viktiga datum och effektiv kurstid

Del 1 – Introduktion och grunderna i koncernredovisning i ett antal videoföreläsningar (ca 1,5 timme) samt 4 st inlämningsuppgifter (ca 2-4 timmar) beroende på studietakt. Tillgänglig från 7 oktober 2020

Del 2 – Klassrumsträff (7 timmar) 12 november 2020 Stockholm och en hemuppgift – cirka 1-2  timmar beroende på studietakt.

Del 3 – Webinar med genomgång av inlämningsuppgift – (ca 1 timme) – 17 november 2020

Under kursen kommer det att finnas ett diskussionsforum där du tillsammans med dina kurskamrater kan göra inlägg och löpande diskutera kursfrågor.

Mobilen istället för din dator?

Väljer du att genomföra kursens introduktion online i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. Väljer du att genomföra kursens webinar i din mobil behöver du ladda ner gratisapplikationen ”GoToWebinar” för att kunna se och delta som tänkt.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska samtliga delmoment, dvs. samtliga videoföreläsningar, klassrumsträff och webinar, vara genomförda.

 
Välj kurstillfälle