Sök ny kurs

Koncernredovisning – Distanskurs

Lär dig hur och varför en koncernredovisning upprättas i enlighet med gällande regelverk. Kursen ger dig även förståelse om hur koncernredovisningen används som ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
 

Koncernredovisning – Distanskurs

När företag äger företag och man dessutom gör affärer med varandra måste vi upprätta en koncernredovisning. Denna speciella redovisning fyller flera viktiga funktioner och är av både internt och externt intresse.

Koncernredovisning är ett viktigt dokument

Det blir allt vanligare att dela upp verksamheter i olika enheter, vilket gör att kraven på ekonomer och redovisningskonsulter blir större. Allt oftare efterfrågas personer som kan upprätta koncernbokslut. Efter kursen Koncernredovisning – Distanskurs, är du en av dem som kan!

Genom praktiska övningar lär du dig upprätta koncernredovisning. Med enkla grepp och med en lättbegriplig pedagogik passeras svårigheterna med koncernredovisning. Du klarar efter de här dagarna av att svara på frågor som rör lagar, rekommendationer och metoder inom området.

Kursinnehåll

  • Gällande lagar och bestämmelser
  • Koncernredovisning enligt K3
  • Grundläggande koncernredovisningsteknik
  • Jämförelse K3 och IFRS

Kursens struktur

Kursen börjar med en serie av videoföreläsningar som introducerar reglering av koncernredovisningen samt ger dig nycklarna till grundtekniken för upprättandet av koncernrapporter. Denna serie avslutas med en större sammanfattande övning. Därefter träffas vi i ett livesänt klassrum för en dag av ytterligare fördjupning och befästning av koncernredovisningstekniken. Under dagen jobbar vi med praktiska övningar och svarar på uppkomna frågor. Efter dagen får ni ytterligare en omfattande övning som ni kommer att jobba med inför sista träffen som också livesänds. Under det här tillfället återkopplar er kursledare till hemuppgiften och sammanfattar kursen.

Kursmål

Du lär dig att upprätta en koncernredovisning utifrån gällande lagar och rekommendationer. Du förstår också varför man upprättar en koncernredovisning, hur den används och varför den är ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Lämpliga förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som aldrig har jobbat med koncernredovisning förut. Du bör dock ha goda kunskaper i redovisning.

Ingår

Digital kursdokumentation.

Ingår ej

Vi rekommenderar boken Koncernredovisning – IFRS av Jan Marton och Anna-Karin Pettersson, ISBN 9789144142159

Viktiga datum och effektiv kurstid

Del 1 – Onlinekurs del 1 med introduktion och grunderna i koncernredovisning i ett antal videoföreläsningar (ca 1,5 timme) samt 4 st inlämningsuppgifter (ca 2-4 timmar) beroende på studietakt. Tillgänglig från13 september 2021. Ska vara inlämnade senast 27 september.

Del 2 – Livesänt klassrum (ca 3 timmar) 30 september 2021 och en hemuppgift – cirka 1-2  timmar beroende på studietakt.

Del 3 – Onlinekurs del 2 – tillgängligt efter den 30 september

Del 4 – Livesänt klassrum med genomgång av inlämningsuppgift – (ca 5 timmar) – 21 oktober 2021

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska samtliga delmoment, dvs. samtliga videoföreläsningar och de livesända klassrumsträffarna vara genomförda.