Sök ny kurs

Koncernredovisning

Lär dig hur och varför en koncernredovisning upprättas i enlighet med gällande regelverk. Kursen ger dig även förståelse om hur koncernredovisningen används som ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Del 1: Distans 15 sep 2022 Del 2: Stockholm 6 okt 2022 (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 13 300 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Kursledare del 1: Katerina Hellström
Kursledare del 2: Katerina Hellström
Praktisk info
Del 1

Tid:
Starttid dag 1 kl 10:15. Sluttid sista dagen kl 13:15.

Kurslokal:
Distans

Del 2

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Kurslokal:
Scandic Anglais
Humlegårdsgatan 23
Stockholm

Praktisk info:

DAGS FÖR FYSISK TRÄFF - SCANDIC ANGLAIS DEN 6 OKT

Genomgång av inlämningsuppgift - (ca 5-6 timmar) 6 oktober 2022

Start 09.00 - 16.00 Fika från 08.30 Lunch 11.30 och EM fika 14.30

Hämta Dokumentation tidigast 29 sept på Mina SIdor men OBS - Använd den utskickade länk för att komma in på kursen.

Meddela Maria.Jakobsson@srfkonsult ev. specialkost senast 5 dagar innan.


Viktiga datum och effektiv kurstid

Del 1 - Onlinekurs del 1 med introduktion och grunderna i koncernredovisning i ett antal videoföreläsningar (ca 1,5 timme) samt 4 st inlämningsuppgifter (ca 2-4 timmar) beroende på studietakt. Tillgänglig från 29 augusti 2021. Ska vara klar och inlämnad senast 13 september.

Del 2 - Livesänt klassrum (kl 9-12) 15 september 2022 och en hemuppgift - cirka 1-2 timmar beroende på studietakt.

Del 3 - Onlinekurs del 2 - tillgängligt efter den 15 september - ska vara klar innan 6 oktober.

Del 4 - Fysisk klassrumsträff i Stockholm. Genomgång av inlämningsuppgift - (ca 5-6 timmar) - 6 oktober 2022     Start kl 09.00 - 16.00    Fika från 08.30    Lunch 12-13    Meddela Maria.Jakobsson@srfkonsult om ev. specialkost senast 5 dagar innan.

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska samtliga delmoment, dvs. samtliga videoföreläsningar och de livesända klassrumsträffarna vara genomförda.

Bra hjälpmedel; miniräknare och blyertspenna med suddgummi och boken Koncernredovisning IFRS av Jan Marton och Anna-Karin Pettersson ISBN 9789144142159

Koncernredovisning

När företag äger företag och man dessutom gör affärer med varandra måste vi upprätta en koncernredovisning. Denna speciella redovisning fyller flera viktiga funktioner och är av både internt och externt intresse.

Koncernredovisning är ett viktigt dokument

Det blir allt vanligare att dela upp verksamheter i olika enheter, vilket gör att kraven på ekonomer och redovisningskonsulter blir större. Allt oftare efterfrågas personer som kan upprätta koncernbokslut. Efter kursen Koncernredovisning – Distanskurs, är du en av dem som kan!

Genom praktiska övningar lär du dig upprätta koncernredovisning. Med enkla grepp och med en lättbegriplig pedagogik passeras svårigheterna med koncernredovisning. Du klarar efter de här dagarna av att svara på frågor som rör lagar, rekommendationer och metoder inom området.

Kursinnehåll

  • Gällande lagar och bestämmelser
  • Koncernredovisning enligt K3
  • Grundläggande koncernredovisningsteknik
  • Jämförelse K3 och IFRS

Kursens struktur

Kursen börjar med Onlinekurs 1 som innehåller en serie av videoföreläsningar, dessa introducerar reglering av koncernredovisningen samt ger dig nycklarna till grundtekniken för upprättandet av koncernrapporter. Denna serie avslutas med en större sammanfattande övning. Därefter träffas vi i ett livesänt klassrum en halv dag av ytterligare fördjupning och befästning av koncernredovisningstekniken. Under dagen jobbar vi med praktiska övningar och svarar på uppkomna frågor. Efter dagen får ni tillgång till Onlinekurs 2 som innehåller flera delar och avslutas med en omfattande övning som ni kommer att jobba med inför sista träffen som är fysisk. Under den här dagen återkopplar er kursledare till hemuppgiften och sammanfattar kursen.

Kursmål

Du lär dig att upprätta en koncernredovisning utifrån gällande lagar och rekommendationer. Du förstår också varför man upprättar en koncernredovisning, hur den används och varför den är ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Lämpliga förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som aldrig har jobbat med koncernredovisning förut. Du bör dock ha goda kunskaper i redovisning.

Ingår

Digital kursdokumentation.

Tips

Vi rekommenderar boken Koncernredovisning – IFRS av Jan Marton och Anna-Karin Pettersson, ISBN 9789144142159

Viktiga datum och effektiv kurstid

Del 1 – Onlinekurs del 1 med introduktion och grunderna i koncernredovisning i ett antal videoföreläsningar (ca 1,5 timme) samt 4 st inlämningsuppgifter (ca 2-4 timmar) beroende på studietakt. Tillgänglig från 29 augusti 2022. Ska vara klar senast 12 september.

Del 2 – Livesänt klassrum (09 -12) 15 september 2022 och en hemuppgift – cirka 1-2  timmar beroende på studietakt.

Del 3 – Onlinekurs del 2 – tillgängligt efter den 15 september 2022

Del 4 – Fysiskt klassrum med genomgång av inlämningsuppgift 6 oktober 2022

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska samtliga delmoment, dvs. samtliga videoföreläsningar och de livesända klassrumsträffarna vara genomförda.

 
Välj kurstillfälle
26
sep
26 sep

Större företag

Om företaget har ett beskattningsunderlag för moms som överstiger 40 miljoner kr ska: – arbetsgivardeklaration, AGI, och momsdeklaration för augusti 2021 ha kommit in till Skatteverket  – moms för augusti 2021 vara bokförd ...

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender