Sök ny kurs

Kontrollbalansräkning – onlinekurs

Ett företag som behöver upprätta en kontrollbalansräkning kommer med stor sannolikhet att vända sig till sin redovisningskonsult – men hur går det till och vilka formkrav finns?

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Kontrollbalansräkning – onlinekurs

Kontrollbalansräkningen som finansiell rapport, är ytterst viktig. Den visar om och när aktiebolagslagens regler rörande kapitalbrist måste användas.

För att säkerställa att kontrollbalansräkningen upprättas i tid krävs att redovisningen håller hög informationskvalitet – särskilt om man hjälper ett företag med svagt eget kapital. Inom ramen för informationskvaliteten är det också redovisningskonsultens uppgift att fundera över vilka förenklingsregler som kan och får användas, samt vilken effekt dessa har på eget kapital.

Kursinnehåll

  • Effekten av K2s förenklingsregler på bolagets egna kapital
  • Möjligheten att byta redovisningsprincip i samband med upprättandet
  • Definition av nettoförsäljningsvärde och hur det fastställs
  • Upprätta en kontrollbalansräkning
  • Vilken information är obligatorisk
  • Checklista att använda som utgångspunkt i samband med upprättande av kontrollbalansräkning

Kursmål

Få en grundläggande förståelse för hur man upprättar en kontrollbalansräkning samt vilken information en sådan ska innehålla

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs
20
maj
20 maj

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2022 till Skatteverket om pappersblankett används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender