Sök ny kurs

Löpande bokföring – Redovisning 1

En heltäckande kurs i löpande bokföring där deltagaren lär sig allt från att bokföra de dagliga transaktionerna såsom representation, skattekonto, löner, fakturor m m till att stämma av rapporterna och göra månadsbokslut som blir bra beslutsunderlag. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Redovisningsassistent
Kunskapsnivå: Grund
SOLNA 25 apr 2022 - 29 apr 2022  (Sista anmälningsdag 24 mar 2022)
Ordinarie pris: 17 400 kr exkl. moms
Medlemspris: 16 300 kr exkl. moms
Kursledare: Cecilia Assarsson
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:30. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Kurslokal:
Park Inn Solna
Hotellgatan 11
Solna

Praktisk info:

Hotellreceptionen ligger inne i Solna köpcentrum.

OBS!  Medtag
- miniräknare
- blyertspennor
- suddgummi

LÄSANVISNINGAR inför kursen, sänds till din registrerade epost tillsammans med Srf Redovisning-pdf i god tid innan kursstart.

Kurstider:
Dag 1 0930-1700 fika från 0900
Dag 2-4 0800-1700
Dag 5 0800-1600

Logi
Vid bokning av logi på Park Inn Solna; uppge ditt deltagande i Srf konsulternas kurs vid din bokning och du erhåller 15% rabatt på dagspriset, förutsatt att det finns reserverade rum för Srf konsulterna tillgängliga.Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Löpande bokföring – Redovisning 1

Löpande bokföring är kursen för dig som sysslat med ekonomi och redovisning i begränsad omfattning, men nu vill kunna arbeta säkrare och mer självständigt.

Kursinnehåll

 • Försäljning och inköp
 • Löner och skatter
 • Inventarier och fastigheter
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Kostnader, avdragsrätt m m
 • Moms
 • Nyckeltal
 • Lägga upp och anpassa kontoplanen
 • Ta hänsyn till vissa skattelagar
 • Ta fram rättvisande rapporter
 • Skapa beslutsunderlag
 • Dokumentera ekonomiska beslut
 • Analysera utifrån rapporter
 • Arbeta självständigt
 • Bokföra representation, både intern och extern

Roligare och enklare

Med de kunskaper som du får genom kursen Löpande bokföring blir det praktiska arbetet med ekonomi och redovisning mycket roligare och enklare. Plötsligt blir uppgifter som verkade komplicerade eller var tidskrävande mycket enklare att utföra. För att kunna hänga med i undervisningen bör du ha minst sex månaders daglig erfarenhet av ekonomiarbete så att du är bekant med den dagliga hanteringen på ett företag.

Teori och praktik varvas

Redovisning är inte enbart ett hantverk. Kunskap om lagar och rekommendationer är nödvändigt för att du ska kunna sköta ett företags redovisning på ett bra sätt. Därför är det viktigt för oss att teori och praktiska övningar varvas under kursen. Du kommer bokstavligen att ha utfört de flesta typer av transaktioner som löpande förekommer i ett företag innan kursen är slut. Dessutom får du praktiska tips på hur du kan lägga upp ditt arbete. Redovisning av löner och personalskatter, köp av inventarier, momsredovisning, försäljning av varor och tjänster, inköp av varor och material och mycket annat kommer att vara välkända begrepp. Vi bokför representation, både intern och extern. När du kommer hem är det bara att fortsätta och tillämpa de kunskaper som du fått.

Planera och utveckla

När du kommit igång med redovisningsarbetet upptäcker du snart att det finns mycket information att hämta ur den löpande bokföringen. Mer än vad många oinvigda inser. För att kunna styra ett företag och fatta rätta beslut krävs det att man kan ta fram de relevanta rapporterna. Under kursen lär du dig därför hur man tar fram månadsrapporter, ledningsrapporter och enklare analyser ur redovisningen. Ju mer du kan om hur redovisningen är uppbyggd och fungerar desto roligare blir ekonomiarbetet. Du kommer då att se hur viktigt ditt arbete är för företaget.

Kursmål

Du ska självständigt kunna sköta redovisningen i olika företag och du lär dig hur du ska hitta information när så behövs. Du lär dig att förena teori och praktik. De rapporter du tar fram blir bra beslutsunderlag.  Du lär dig hur man kan stämma av balansrapporten, post för post, vilket ger dig en ökad förståelse och trygghet i ditt arbete. Kursen tar också bl a upp hur periodiseringar fungerar och hur du kan använda dig av dem. Du lär dig även förstå skillnaden på avdragsgilla och ej avdragsgilla kostnader/skattepliktiga och ej skattepliktiga intäkter.

Lämpliga förkunskaper

Du ska ha grundläggande kunskap i ekonomi och bokföring t ex kursen Bokföring grund. Du ska ha arbetat praktiskt med bokföring ett halvt till ett år.

Ingår

Kursdokumentation, Srf Redovisning, lunch och fika.

 
Välj kurstillfälle