Sök ny kurs

Mikro Selekt 2018

Årets mest tidseffektiva online-abonnemang med mikrokurser för dig som kontinuerligt vill uppdatera din kompetens, addera nya insikter, idéer och arbetsmetoder

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
Introduktionspris: 3 495 kr för medlemmar under hela 2018 (ordinarie medlemspris 4 995 kr)
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Rådgivare, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Ordinarie pris: 5 995 kr exkl. moms Medlemspris: 3 495 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Mikro Selekt 2018

Mikro Selekt 2018 innehåller tolv mikrokurser per kalenderår. Varje kvartal får du tillgång till tre nya mikrokurser med stark koppling till aktuella händelser, ny fakta, effektiva arbetsmetoder och rådgivarrollen. Ämnesområdena är noggrant utvalda av våra experter för att du som redovisningskonsult på ett enkelt sätt ska hålla dig uppdaterad och hitta arbetsmetoder som effektiviserar ditt arbete. 

För att optimera din online-tid är kurserna komprimerade till ca 30 minuter och växlar mellan korta videoföreläsningar, och interaktiva övningar. I kurserna hittar du även genvägar till fördjupningsmaterial, smarta verktyg och i vissa fall rabattkoder till fördjupningskurser.

Hur lång tid är abonnemanget tillgängligt?

I takt med att nya mikrokurser släpps är de tillgängliga för dig under hela 2018 och du kan boka dig på abonnemanget när som helst under 2018. Abonnemanget förlängs automatiskt med ett kalenderår i taget om det inte sägs upp senast den 31/1 det nya abonnemangsåret.

Kurserna distribueras online och du kan välja att genomföra kurserna när det passar dig och självklart kan du repetera så mycket du vill. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande Iphone 6. 

Aktualitetstimmar 

För att mikroabonnemanget ska generera aktualitetstimmar för dig som är auktoriserad, ska samtliga tolv mikrokurser vara genomförda vid kalenderårets slut.
Mikroabonnemanget ger totalt 6 aktualitetstimmar; 3 tim Redovisning, 2 tim Skatt, 1 tim Övrigt. Beroende på nyhets- och aktualitetsflödet kan fördelningen komma att justeras något under året.
(Aktualitetstimmar utgår inte för enstaka genomförda kurser)

Mikroabonnemanget passar dig som

  • Jobbar med redovisning
  • Vill få del av experternas råd, kunskaper och insyn i branschen
  • Vill ha komprimerade informationsfilmer, interaktiva övningar, smarta tips och verktyg som verkligen gör nytta i ditt arbete
  • Vill tidsoptimera ditt lärande online

Vanliga frågor och svar hittar du här >>

_____________________________________________________________________________________________________________

Q1

Mikrokurs #1   På gång inför deklarationen

Kursbeskrivning

I abonnemangets första kurs får du en översiktlig genomgång över hur den nya digitala tjänsten för inlämning av deklarationen går till, årets inlämningstider och de viktigaste förändringarna på årets deklarationsblankett som du behöver vara uppmärksam på. Du får också några väl valda råd hur du slipper extrajobb genom att undvika de vanligaste felen i samband med inlämning av deklaration.

Kursmål

Uppdatera deltagaren på nyheter och underlätta arbetet i samband med deklarationen

Lärare

Mats Brockert, Skatteexpert Srf konsulterna

Ingår

Nedladdningsbar baskontoplan och lathund för deklarationsperioder

 

Mikrokurs #2   Digital inlämning av årsredovisning

Kursbeskrivning

Fr o m mars 2018 är det möjligt för aktiebolag som följer K2-regelverket att lämna in sin årsredovisning digitalt till Bolagsverket.
Den här mikrokursen ger en bakgrund kring varför vi går över till digital inlämning, du får veta mer om de fördelar det här kommer innebära för dig som redovisningskonsult och du kommer också att få svar på specifika frågor ställda av redovisningskollegor i branschen. Kursen är framtagen i samarbete med Bolagsverket.

Kursmål

Förstå syftet med att inlämningstjänsten för årsredovisning blir digital, förstå processen vid digital inlämning samt få klarhet i relevanta frågeställningar utifrån redovisningskonsultens perspektiv.

Lärare

Claes Eriksson, Redovisningsexpert Srf konsulterna 

 

Mikrokurs #3   Årsbokslut – nya regelverket

Kursbeskrivning

I oktober 2017 beslutade Bokföringsnämnden om den nya vägledningen Årsbokslut. Här får du en översiktlig genomgång av tidpunkten för tillämpningen, regelverkets struktur och vilka företag som SKA respektive FÅR tillämpa regelverket.

Regelverket är till stora delar en ”kopia” av K2-regelverket, även vad gäller särregler för olika företagsformer. Särreglerna för enskilda firmor är däremot nya. Du får därför även en översiktlig beskrivning av de viktigaste särreglerna för denna företagsform.

Kursmål

Få inblick i det nya regelverket Årsbokslut för att underlätta framtida inlärande av regelverket 

Lärare

Claes Eriksson, Redovisningsexpert Srf konsulterna

Ingår

BFNAR 2017:3 Årsbokslut i PDF-form
Rabattkod till fördjupningskursen Årsbokslut – nya regelverket (klassrumskurs)

 
Boka kurs
20
mar
20 mar

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för februari 2018 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender