Sök ny kurs

Mikro Selekt 2018

Årets mest tidseffektiva online-abonnemang med mikrokurser för dig som kontinuerligt vill uppdatera din kompetens, addera nya insikter, idéer och arbetsmetoder

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
Introduktionspris: 3 495 kr för medlemmar under hela 2018 (ordinarie medlemspris 4 995 kr)
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Rådgivare, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Ordinarie pris: 5 995 kr exkl. moms Medlemspris: 3 495 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Mikro Selekt 2018

Mikro Selekt 2018 innehåller tolv mikrokurser per kalenderår. Varje kvartal får du tillgång till tre nya mikrokurser med stark koppling till aktuella händelser, ny fakta, effektiva arbetsmetoder och rådgivarrollen. Ämnesområdena är noggrant utvalda av våra experter för att du som redovisningskonsult på ett enkelt sätt ska hålla dig uppdaterad och hitta arbetsmetoder som effektiviserar ditt arbete. 

För att optimera din online-tid är kurserna komprimerade till ca 30 minuter och växlar mellan korta videoföreläsningar, och interaktiva övningar. I kurserna hittar du även genvägar till fördjupningsmaterial, smarta verktyg och i vissa fall rabattkoder till fördjupningskurser.

Hur lång tid är abonnemanget tillgängligt?

I takt med att nya mikrokurser släpps är de tillgängliga för dig under hela 2018 och du kan boka dig på abonnemanget när som helst under 2018. Abonnemanget förlängs automatiskt med ett kalenderår i taget om det inte sägs upp senast den 31/1 det nya abonnemangsåret.

Kurserna distribueras online och du kan välja att genomföra kurserna när det passar dig och självklart kan du repetera så mycket du vill. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande Iphone 6. 

Aktualitetstimmar 

För att mikroabonnemanget ska generera aktualitetstimmar för dig som är auktoriserad, ska samtliga tolv mikrokurser vara genomförda vid kalenderårets slut.
Mikroabonnemanget ger totalt 6 aktualitetstimmar; 3 tim Redovisning, 2 tim Skatt, 1 tim Övrigt. Beroende på nyhets- och aktualitetsflödet kan fördelningen komma att justeras något under året.
(Aktualitetstimmar utgår inte för enstaka genomförda kurser)

Mikroabonnemanget passar dig som

  • Jobbar med redovisning
  • Vill få del av experternas råd, kunskaper och insyn i branschen
  • Vill ha komprimerade informationsfilmer, interaktiva övningar, smarta tips och verktyg som verkligen gör nytta i ditt arbete
  • Vill tidsoptimera ditt lärande online

Vanliga frågor och svar hittar du här >>

_____________________________________________________________________________________________________________

Q2

Mikrokurs #5 Tolkningshjälp i K2-frågor (Srf U)

(planeras att släppas första veckan i maj)

Mikrokurs #4   Golf & ridning åt folket… 

…eller mer korrekt: ”Nyheterna kring reglerna för skattefria förmåner inom motion och friskvård”

Kursbeskrivning

Att skattefritt kunna motionera är något som alltid intresserat anställda och arbetsgivare. Allt fler olika sätt att motionera har vuxit fram – men t.ex. golf och ridning har genom åren setts som ”förbjudna” sporter. Många har undrat varför, eftersom golf och ridning i det närmaste är folksporter numera.
Frågan har nyligen prövats av högsta instans i skattemål och efter domen vet vi att arbetsgivare kan ge ett skattefritt bidrag till exempelvis anställdas golfspel. 

I mikrokursen ”Golf & ridning åt folket” får du kännedom om de grundläggande villkor som ska vara uppfyllda för att förmåner av motion och friskvård ska vara skattefria samt förståelse för vad villkoren innebär. Du får en översiktlig beskrivning av regelverket och en inblick i Skatteverkets syn i olika frågor gällande motion- och friskvård.

Kursmål

Kursen ger en viss grundkompetens samt uppdaterar deltagaren på nyheterna i regelverket.

Lärare

Susanne Pålsson, Skattejurist LRF-konsult

Ingår
  • Checklista att använda i sin rådgivarroll gentemot kundföretag som behöver vägledning kring förmåner av motion och friskvård
  • Rabattkod till fördjupningskursen Personalförmåner (klassrumskurs)
  • Relevant länksamling till fördjupningsmaterial

_____________________________________________________________________________________________________________

Q1

Mikrokurs #3   Årsbokslut – nya regelverket

Kursbeskrivning

I oktober 2017 beslutade Bokföringsnämnden om den nya vägledningen Årsbokslut. Här får du en översiktlig genomgång av tidpunkten för tillämpningen, regelverkets struktur och vilka företag som SKA respektive FÅR tillämpa regelverket.
Regelverket är till stora delar en ”kopia” av K2-regelverket, även vad gäller särregler för olika företagsformer. Särreglerna för enskilda firmor är däremot nya. Du får därför även en översiktlig beskrivning av de viktigaste särreglerna för denna företagsform.

Kursmål

Få inblick i det nya regelverket Årsbokslut för att underlätta framtida inlärande av regelverket 

Lärare

Claes Eriksson, Redovisningsexpert Srf konsulterna

Ingår
  • BFNAR 2017:3 Årsbokslut i PDF-form
  • Rabattkod till fördjupningskursen Årsbokslut – nya regelverket (klassrumskurs)

 

Mikrokurs #2   Digital inlämning av årsredovisning

Kursbeskrivning

Fr o m mars 2018 är det möjligt för aktiebolag som följer K2-regelverket att lämna in sin årsredovisning digitalt till Bolagsverket.
Den här mikrokursen ger en bakgrund kring varför vi går över till digital inlämning, du får veta mer om de fördelar det här kommer innebära för dig som redovisningskonsult och du kommer också att få svar på specifika frågor ställda av redovisningskollegor i branschen. Kursen är framtagen i samarbete med Bolagsverket.

Kursmål

Förstå syftet med att inlämningstjänsten för årsredovisning blir digital, förstå processen vid digital inlämning samt få klarhet i relevanta frågeställningar utifrån redovisningskonsultens perspektiv.

Lärare

Claes Eriksson, Redovisningsexpert Srf konsulterna 

 

Mikrokurs #1   På gång inför deklarationen

Kursbeskrivning

I abonnemangets första kurs får du en översiktlig genomgång över hur den nya digitala tjänsten för inlämning av deklarationen går till, årets inlämningstider och de viktigaste förändringarna på årets deklarationsblankett som du behöver vara uppmärksam på. Du får också några väl valda råd hur du slipper extrajobb genom att undvika de vanligaste felen i samband med inlämning av deklaration.

Kursmål

Uppdatera deltagaren på nyheter och underlätta arbetet i samband med deklarationen

Lärare

Mats Brockert, Skatteexpert Srf konsulterna

Ingår
  • Nedladdningsbar baskontoplan och lathund för deklarationsperioder

 
Boka kurs
25
apr
25 apr

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för mars och första kvartalet 2018 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender