Sök ny kurs

Moms – utlägg och vidarefakturering – onlinekurs

Moms är ett brett område där många olika regler och faktorer spelar in. I den här mikrokursen är siktet inställt på momshanteringen vid utlägg, inköp/vidarefakturering samt kostnadskomponenter –  tre områden som många tycker är lite extra knepiga att hantera.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Moms – utlägg och vidarefakturering – onlinekurs

I den här kursen lär du dig hur du ska hantera momsen och skilja mellan utlägg och vidarefakturering. Du får också lära dig att förstå vad det är för skillnad när utgifterna utgör kostnadskomponenter för den sålda varan eller tjänsten och om det är utgifter som ska vidarefaktureras.

Under kursen reder vi bland annat ut vem som anses ha betalningsansvaret i olika situationer, vilket sen hjälper dig att bedöma hur momsen ska hanteras. Kursen är framtagen i samverkan med Björn Lundén.

Kursinnehåll

  • Klargörande på vad som är utlägg, inköp och vidarefakturering samt kostnadskomponenter
  • Var du kan hitta vägledning genom avtalsförhållanden och lagar
  • Vad som gäller när du som anställd gör inköp för din arbetsgivares räkning
  • Hur du skiljer på förmedling i ditt eget namn eller i annans namn
  • Momshantering vid internationell handel

Kursmål

Få förståelse för hur momsen ska hanteras vid olika typer av utläggs- och vidarefaktureringssituationer. Fördjupa förståelsen kring bakgrunden till hanteringen för att kunna tillämpa reglerna i olika situationer.

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden (sex månader fr o m bokningsdagen).

 
Boka kurs
20
jan
20 jan

Periodisk sammanställning via blankett

Företag som använder blankett för periodisk sammanställning försäljning av varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha rapporterat till Skatteverket. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender