Sök ny kurs

Motion, friskvård och skattefria förmåner – onlinekurs

Reglerna för personalförmåner infördes för ca 30 år sedan men sedan dess har mycket hänt – har du hängt med? På bara 45 minuter får du möjlighet att uppdatera dina grundkunskaper kring skattefria motions- och friskvårdsförmåner och även få en genomgång av de senaste nyheterna.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult, Redovisningsassistent, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Motion, friskvård och skattefria förmåner – onlinekurs

Golf och ridning åt folket!

Att skattefritt kunna motionera är något som alltid intresserat anställda och arbetsgivare. Allt fler olika sätt att motionera har vuxit fram – men t.ex. golf och har genom åren setts som ”förbjudna” sporter. Många har undrat varför, eftersom golf och ridning i det närmaste är folksporter numera. Frågan har nyligen prövats av högsta instans i skattemål och efter domen vet vi att arbetsgivare kan ge ett skattefritt bidrag till exempelvis anställdas golfspel.

I mikrokursen ”Motion, friskvård och skattefria förmåner” får du kännedom om de grundläggande villkor som ska vara uppfyllda för att förmåner av motion och friskvård ska vara skattefria samt förståelse för vad villkoren innebär. Du får en översiktlig beskrivning av regelverket och en inblick i Skatteverkets syn i olika frågor gällande motion- och friskvård.

Kursinnehåll

  • För vem gäller reglerna?
  • Grundläggande villkor
  • Vad gav ”golfdomen” egentligen svar på?
  • Godkända och icke godkända aktiviteter
  • Interaktiva övningsuppgifter

Kursmål

Kursen ger viss grundkompetens samt uppdaterar deltagaren på de senaste årens nyheter i regelverket.

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Ingår

  • Checklista att använda i sin rådgivarroll gentemot kundföretag som behöver vägledning kring förmåner av motion och friskvård
  • Rabattkod till fördjupningskursen Personalförmåner (klassrumskurs)
  • Relevant länksamling till fördjupningsmaterial

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs
12
aug
12 aug

Extra skatteinbetalning

Extra skatteinbetalning ska vara bokförd på Skatteverkets konto om du räknar med kvarskatt på mer än 30 000 kr. Gäller juridiska personer med räkenskapsår som slutade: – 31 maj 2021 – 30 juni 2021

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender