Sök ny kurs

Nyheter i deklarationsprocessen 2019

Dags för en ny och intensiv deklarationsperiod! Gör dig redo med en komprimerad mikrokurs och bli insatt i de absolut viktigaste nyheterna för 2019.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent, Rådgivare
Kunskapsnivå: Nyheter
Ordinarie pris: 895 kr exkl. moms Medlemspris: 795 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Nyheter i deklarationsprocessen 2019

(Denna mikrokurs ingår även i vårt prisvärda och uppskattade abonnemang Mikro Selekt 2019 där du får tillgång till hela årets utbud med tolv nyproducerade mikrokurser direkt när de släpps)
Läs om Mikro Selekt  här >>

Två helt nya blanketter tillkommer under 2019 och i tre av de befintliga blanketterna har det skett viktiga förändringar, bl a kopplad till reglerna för reduktion av underskott vid ägarförändringar. I kursen går vi igenom hur ett underskott påverkas av en ägarförändring och hur deklarationen ska fyllas i  fr o m 2019. Kursen behandlar också översiktligt de regler som föranlett denna blankettändring, eftersom det kan påverka andra deklarationsblanketter och vilka uppgifter som bör lämnas.

Använde du Skatteverkets nya filöverföringstjänst för Inkomstdeklaration 1? Filöverföringstjänsten som infördes förra året blev en framgång i vissa avseende, men det fanns också problem. I kursen blir du även insatt i vilka förbättringsåtgärder du kan förvänta dig framöver.

Kursinnehåll

  • Vilka poster fastställs vid taxeringen?
  • Nytt i Inkomstdeklaration 2
  • Nytt i inkomstdeklaration 4
  • Helt ny blankett – K9
  • Förbättringar i filöverföringstjänsten
  • Övriga nyheter och förändringar

Kursmål

Bli uppdaterad på årets nyheter i deklarationsprocessen och därmed underlätta arbetet i samband med upprättande och inlämning av deklarationen 2019

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. 

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden (sex månader fr o m bokningsdagen). 

 
Boka kurs
20
jun
20 jun

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för maj 2019 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender