Sök ny kurs

Nyhetsdagen

Välkomna till årets viktigaste uppdateringsdag inom redovisning och skatt. Nyhetsdagen hålls över hela landet och är unik då du får senaste nytt om både redovisning och skatt under en och samma dag.

Ta med dig dina medarbetare på kontoret så säkrar du att alla är uppdaterade inför årsskiftet!

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Lönekonsult, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Nyheter
 

Nyhetsdagen

Vi fortsätter med det efterfrågade konceptet hälften skatt och hälften redovisning. Det här är Nyhetsdagen där du får en bra översikt av de nyheter och pågående projekt du behöver känna till inom både skatt och redovisning.
Digitaliseringen fortsätter med digital inlämning av årsredovisning, obligatorisk elektronisk faktura och pågående digitaliseringsprojekt inom såväl Sverige som Norden. Vad måste du vara uppdaterad på? Mitt i detta har Bokföringsnämnden jobbat med ett nytt fusionsregelverk som även påverkar fusioner mellan bolag i K2-miljö.
Inom skatt tar vi upp allt nytt som är viktigt att känna till från regering, Skatteverket och från skattedomstolarna. Allt nytt inför deklarationen 2020. Du kan vara trygg att inte missa något viktigt.

Nytt för i år är att Nyhetsdagen kommer som webinar. Sänds i december och i januari, samma innehåll i komprimerat format.
Läs mer: Nyhetsdagen webinar

Kursinnehåll

En översikt av frågor som berör:

Redovisning

  • Det nya fusionsregelverket, hur gör K2 företag med uppskjuten skatt m.m
  • Nyheter från Bokföringsnämnden
  • Den pågående digitaliseringen
  • Andra aktuella frågor och pågående utredningar

Skatt

  • Vad innebär de nya generationsskiftesreglerna för fåmansföretagare
  • Skattefri motion och friskvård upp till 11 000-12 000 kr årligen. Kombinerar du med förebyggande rehabilitering blir beloppet ännu högre
  • Lägre sociala avgifter för äldre som fortsätter arbeta efter 65 år
  • Gynnsammare beskattning vid förtida uttag av pension från 1 juli 2019

Nyhetsdagen hålls över hela landet och är en effektiv heldag. Några av Sveriges bästa föreläsare sätter in regelverken i det praktiska arbetet på ett lättsamt och underhållande sätt . Under dagen har du också möjlighet att diskutera dina skatte- och redovisningsfrågor med föreläsarna. Programpunkterna kommer att innehålla allt nytt inom skatt och redovisning. Därför kommer en löpande uppdatering av programpunkter att ske i takt med att nyheter presenteras av regeringen, Skatteverket och domstolarna.

Ingår

Kursdokumentation, lunch och fika.

 
01
jun
01 jun

Årsredovisning

Årsredovisning samt eventuell revisionsberättelse för bokslut 2019-10-31 ska ha kommit in till Bolagsverket.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender