Sök ny kurs

Ombildning enskild firma till aktiebolag – onlinekurs

Denna kurs behandlar främst de regler i inkomstskattelagen och momslagen som är viktiga att känna till för att praktiskt kunna genomföra en ombildning. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Rådgivare
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Ombildning enskild firma till aktiebolag – onlinekurs

(Du som abonnerar på Mikro Selekt 2020 har redan tillgång till denna mikrokurs i ditt abonnemang)

Denna kurs, som behandlar ombildning av enskild firma till aktiebolag, toppar listan på mest efterfrågade mikrokurser. Kursen behandlar främst de regler i inkomstskattelagen och momslagen som är viktiga att känna till för att praktiskt kunna genomföra en ombildning. En viktig del av kursen är avsnittet om periodiserings- och expansionsfond, eftersom dessa regler är av särskild betydelse för att kunna flytta beskattningen av årets resultat från den enskilda firman till aktiebolaget.
Kursen behandlar även vad som gäller vid bokföringen. Ett praktiskt exempel visar hur en normal ombildning kan bokföras i den enskilda firman och i aktiebolaget.

Kursinnehåll

  • Varför ombilda?
  • Vad är en ombildning?
  • Överföring av närings- och kapitaltillgångar
  • Periodiseringsfond och expansionsfond
  • Ersättningsfond och räntefördelning
  • Avslutad verksamhet
  • Vad gäller för moms vid ombildning?

Kursmål

Kunna genomföra en ombildning från enskild firma till aktiebolag i praktiken utifrån gällande regler. Kunna bidra med rådgivning hur en ombildning bör genomföras av skattemässiga skäl, och även kunna redogöra för för- och nackdelar med en ombildning.

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs
12
aug
12 aug

Extra skatteinbetalning

Extra skatteinbetalning ska vara bokförd på Skatteverkets konto om du räknar med kvarskatt på mer än 30 000 kr. Gäller juridiska personer med räkenskapsår som slutade: – 31 maj 2021 – 30 juni 2021

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender