Sök ny kurs

Redovisning av pågående arbeten – BAS – onlinekurs

Hur använder man BAS-kontoplanen för att landa pågående arbeten rätt i årsredovisningen? I denna mikrokurs går vi igenom vad som ska, respektive inte ska, bokföras på de olika kontona. Du får även arbeta med interaktiva övningsuppgifter för att öka förståelsen och befästa nya kunskaper. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
Kursämne framröstat av redovisningsbranschen
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Redovisning av pågående arbeten – BAS – onlinekurs

(Du som abonnerade på Mikro Selekt 2019 har redan tillgång till denna kurs i ditt kompetensarkiv.)

Intäktsredovisning i allmänhet och redovisning av pågående arbeten i synnerhet är ett komplext område som genererar många frågeställningar. Frågan rör så gott som alla redovisningskonsulter och utöver det behöver även företagarna själva kunna det grundläggande regelverket. Att detta område blev branschens kursval i enkäten ”Vill du vara med och bestämma” är inte konstigt alls!

Kursinnehåll

  • Redovisning av pågående arbeten på löpande räkning och till fast pris enligt K2
  • Skillnaderna i redovisningen gällande uppdrag till fast pris beroende på val av metod
  • Vad ska bokföras på de olika kontona?
  • Interaktiva beräkningsövningar

Kursmål

Känna till vilka konton som ska användas i bokslutssammanhang för att det ska bli rätt i balans- och resultaträkningarna gällande uppdrag på löpande räkning samt uppdrag till fast pris. Få en förståelse för skillnaderna i redovisningen gällande uppdrag till fast pris beroende på val av metod (successiv vinstavräkning eller färdigställandemetoden). Kunna förstå regelverken och därmed även kunna förklara det för dina kunder.

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. 

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden (sex månader fr o m bokningsdagen). 

Denna kurs är framröstad av redovisningsbranschen i enkäten ”Vill du vara med och bestämma”

 
Boka kurs
26
okt
26 okt

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för september 2020 eller tredje kvartalet 2020 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender