Sök ny kurs

Redovisningsnyheter

Redovisningsnyheter är en kursdag för dig som vill ha de viktigaste nyheterna inom redovisningsområdet vid ett tillfälle. Den ger dig praktisk användbar kunskap inför dina K-bokslut, såsom nyheter i redovisningslagstiftningen, nyheter från bokföringsnämnden med mera. Du får också tips på hur du undviker bokföringsbrott.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Nyheter
 

Redovisningsnyheter

En kursdag för dig som vill ha de viktigaste redovisningsnyheterna vid ett tillfälle. Den ger dig praktisk användbar kunskap inför dina K-bokslut, såsom nyheter i redovisningslagstiftningen,  nyheter från Bokföringsnämnden med mera. Vi går även igenom de Srf U som tillkommit.

Kursinnehåll

  • Ändringar i lagstiftning och normering 
  • Det nya regelverket för årsbokslutsföretag
  • Praktiska tillämpningsfrågor avseende K2 regelverket
  • Srf U, tillämpningsfrågor avseende K2 regelverket
  • Tillämpningsfrågor bokföringslagen
  • Så undviker du bokföringsbrott

Aktuella redovisningsfrågor

Under kursen Redovisningsnyheter får du en genomgång av ett antal konkreta aktuella frågor rörande tillämpning av K-regelverken, du får också en överblick över vad som händer på redovisningsområdet. Bland annat det nya allmänna rådet för årsbokslutsföretag, samt beslutade och föreslagna ändringar i redovisningslagstiftningen. Vi lägger tyngdpunkten på ägarledda företag och behandlar frågor som är viktiga för dig som arbetar med redovisning, bokslut, årsredovisningar och rådgivning. Vi tar även upp ett antal frågor om tillämpning av bokföringslagen.

Håll dig uppdaterad

Redovisningsområdet förändras hela tiden och denna dag ger dig möjligheten att få en överblick av de viktigaste nyheterna. Att årligen ta del av redovisningsnyheter är en självklarhet för den yrkesverksamme redovisningskonsulten och revisorn.

Kursmål

Du får kännedom om de viktigaste nyheterna på redovisningsområdet.

Lämpliga förkunskaper

Du arbetar med redovisning och bokslut.

Du kan även gå en fördjupningsdag i direkt anslutning till denna kurs.

Boka fördjupningsdag

Boka båda dagarna

 
26
feb
26 feb

Större företag

Om ditt företag har ett beskattningsunderlag för moms som överstiger 40 miljoner kr ska – arbetsgivardeklaration, AGI, och momsdeklaration för januari 2020 ha kommit in till Skatteverket – moms för januari 2020 vara bokförd på ...

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender