Sök ny kurs

SALK 2.0 – onlinekurs

Snabba beslut, komplext regelverk och många inblandande. Lön är ett område som kräver en bra process med rutiner och kvalitetssäkring. Idag arbetar Sveriges lönebransch med stöd av SALK 2.0 – Svensk standard för Auktoriserade Lönekonsulter.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 2 495 kr exkl. moms Medlemspris: 1 795 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

SALK 2.0 – onlinekurs

SALK är ett stöd för dig som arbetar inom löneområdet och den senaste versionen av SALK inkluderar bl a de förändringar som har påverkat lönebranschen de senaste åren, exempelvis AGI.

Som ett komplement till den nylanserade boken SALK 2.0 finns även Srf konsulterna onlinekurs som består av videoföreläsningar, interaktiva övningar och reflektionsmöjligheter. Kursen är ett lättillgängligt sätt att ta till sig lönebranschens standard för en kvalitetssäkrad löneprocess.

SALK 2.0 behandlar även hur framtida utmaningar hanteras.

Kursinnehåll

  • SALK som verktyg för att skapa kvalitet och mervärde
  • Grundläggande principer, regelverk och tillämpningar
  • Rutiner och arbetsmetoder, kontroller och rimlighetsanalyser
  • Ansvarsfördelning
  • Kommentarer och praktisk hantering

Onlinekursen omfattar hela löneprocessen och de förutsättningar som krävs för att trygga dig som arbetar med lön. Från planering till utförande med avslut. I kursen får du även tips på hur du kan agera och kommunicera i olika situationer.

Kursmål

Att du som arbetar med lön ska få en övergripande bild för att kunna förstå och tillämpa SALK i ditt arbete med de förutsättningar som finns inom verksamheten.

Effektiv kurstid

Kursen tar ca 4 timmar att genomföra beroende på din egen studietakt. Ett bra tips är att dela upp genomförandet av kursen under några sammanhängande dagar. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen efter det att du har fått åtkomst. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iphone 6 eller större.

Srf Auktoriserade Löne- och Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs
25
okt
25 okt

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för september 2021 eller tredje kvartalet 2021 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender