Sök ny kurs

SALK 2.0 – onlinekurs

Srf konsulternas målsättning är att vara lönebranschens organisation för kvalitetssäkring via intressebevakning, auktorisation och standards. 2015 lanserades SALK, Svensk standard för Auktoriserade Lönekonsulter och som en introduktion till SALK finns denna onlinekurs som innehåller teori, interaktiva övningar och självtester.

 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
 

SALK 2.0 – onlinekurs

Srf konsulterna arbetar för att kvalitetssäkra lönebranschen via intressebevakning, auktorisation och standards. 2015 lanserades SALK, Svensk standard för Auktoriserade Lönekonsulter och är 2019 uppdaterad till version 2.0.

För att få förståelse för hur SALK kan användas uppdateras den tidigare onlinekursen med förutsättningarna som gäller idag. Du kan redan nu förhandsboka onlinekursen som kommer att innehålla teori, interaktiva övningar och självtester.

Kursinnehåll

  • Bakgrund till SALK
  • Grundläggande principer
  • Lönekonsultrollen
  • SALK med tillämpningar
  • Kommentarer och praktisk hantering

Onlinekursen tar upp hur en löneprocess bör hanteras för att jobba enligt SALK. Rutiner och arbetsmetoder, kontroller och rimlighetsanalyser medför en kvalitetssäkring av ditt arbete och
kursen lyfter fram hur detta kan göras. 

Lärare

Zennie Sjölund

Kursmål

Att du som arbetar med lön ska få en övergripande bild för att kunna förstå och tillämpa SALK i ditt arbete med de förutsättningar som finns inom verksamheten. 

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen efter det att du har fått åtkomst. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iphone 6 eller större. 

Srf Auktoriserade Löne- och Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden. 

 
21
okt
21 okt

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för september och tredje kvartalet 2019 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender