Sök ny kurs

Styrelsens ansvar i aktiebolag – onlinekurs

Att vara styrelseledamot i ett aktiebolag innebär ett risktagande. Lär dig regelverket om vilket ansvar som finns för de personer som träder in i ett aktiebolags styrelse – något som varje person med uppdrag i ett aktiebolags styrelse bör ha grundläggande kännedom om. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 2 195 kr exkl. moms Medlemspris: 1 795 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Styrelsens ansvar i aktiebolag – onlinekurs

Att vara styrelseledamot i ett aktiebolag innebär ett risktagande. Lär dig regelverket om vilket ansvar som finns för de personer som träder in i ett aktiebolags styrelse – något som varje person med uppdrag i ett aktiebolags styrelse bör ha grundläggande kännedom om.

Regelverk och ansvar

Vad innebär det egentligen att vara styrelseledamot i ett aktiebolag? Under kursen går vi igenom regelverket om vilket ansvar som finns för personer som träder in i ett aktiebolags styrelse och vilken skillnaden är mellan styrelseledamot och suppleant. Vem som gör vad och när. Varje person som har ett uppdrag i ett aktiebolags styrelse, eller de som arbetar för bolag eller personer där ansvarsfrågor för styrelsen kan uppkomma, bör ha en grundläggande kännedom om detta.

Kursen passar alla som kommer i kontakt med aktiebolagsrättsliga frågor rörande styrelsearbete i aktiebolag såväl i det egna bolaget som i konsultrollen, d.v.s. ägare i ägarledda företag, redovisningskonsulter, revisorer, ekonomiassistenter och ekonomichefer.

Kursinnehåll

Styrelseledamot – suppleant, vem gör vad och när?
Ansvar vid äventyr av brott vid brister avseende:
-bokföring
– förande av aktiebok
– övriga borgenärsbrott
Personligt betalningsansvar för:
– skatter
– bolagets förpliktelser vid kapitalbrist
– avtal före registrering eller i avsaknad av årsredovisning
– olagliga värdeöverföringar
– otillåtna lån
– skadestånd enligt aktiebolagslagen

Kursmål

Efter kursen ska deltagarna ha en grundläggande kunskap om de ansvarsfrågor som kan uppkomma för styrelseledamöter m.fl. i olika typsituationer i ett aktiebolag.

Ingår

Webbaserad kurs. Utskriftsbara anteckningssidor (åhörarkopior).

Effektiv kurstid

Kursen tar ca 1,5 – 2 timmar att genomföra beroende på egen studietakt

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iphone 6 eller större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs
20
maj
20 maj

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2022 till Skatteverket om pappersblankett används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender