Sök ny kurs

Systemförvaltning lön

Lön är en ständig process. Den här kursen ger dig goda kunskaper om hur du som systemansvarig inom lön kan utvecklas i din yrkesroll och arbeta proaktivt med systemleverantörerna. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
STOCKHOLM 24 okt 2018  (Sista anmälningsdag 22 okt 2018)
Ordinarie pris: 5 200 kr exkl. moms
Medlemspris: 4 400 kr exkl. moms
Kursledare: Åsa Lovén
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:30. Sluttid kl 16:00.

Kurslokal:
Srf konsulternas utbildninglokal
Klarabergsgatan 33
Stockholm

Praktisk info:

Kaffe och smörgås serveras från klockan 09.00

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Systemförvaltning lön

Lön är en ständig process. Den här kursen ger dig goda kunskaper om hur du som systemansvarig inom lön kan utvecklas i din yrkesroll och arbeta proaktivt med systemleverantörerna. Genom teoretiska och praktiska övningar får du god insikt i vad det innebär att arbeta med förvaltning på ett så effektivt sätt som möjligt.

Lönesystemet är oftast navet i lönearbetet – vi köper system, vad händer sedan? Systemförvaltning lön är kursen som vänder sig till dig som vill utveckla din roll som systemansvarig, eller som just har fått den rollen, samt till dig som vill veta mer om hur man kan arbeta med effektiv systemförvaltning. Kursen består av både teori och praktiska övningar för att du ska få god insikt i vad det innebär att arbeta med förvaltning på ett effektivt sätt i din organisation.

Kursinnehåll

  • Vi köper system, vad händer sedan?
  • Vad är egentligen förvaltning?
  • Rollen som systemansvarig, vad innebär den?
  • En lärande organisation
  • Vilka system finns, vad kan systemen?
  • Vad kan initiera en förändring?

Viktigt med rätt förutsättningar

Marknaden för lönesystem består av många olika leverantörer. Gemensamt, oavsett vilket system man använder, är att det behövs en plan för hanteringen av versionsuppdateringar, beskrivning av vem som har ansvar för vad och hur nya behov som kan uppstå säkras. Ta reda på hur ni kan utnyttja lönesystemet till fullo så att den manuella hanteringen minimeras och att ni får tillgång till alla nödvändiga funktioner. 

Ligg steget före

Den som hanterar löner har mycket utbyte med andra personer och system inom företagen. Att arbeta proaktivt ligger i den moderna lönekonsultens roll. Få uppgifter är så tidskritiska som lönehanteringen. Under kursen får du tips om hur man går tillväga för att hantera små som stora lönesystem på bästa sätt, utan att riskera att det blir stopp i produktionen. Omvärldsbevakning, servicefönster för att införa förändringar, testprotokoll, utbildning, information, backuphantering, förändringar i systemet under pågående år – allt detta ska hanteras. För en effektiv hantering bör det finnas en förvaltningsplan.

Kursmål

Kursen ger dig god insikt i vad det innebär att arbeta med förvaltning på ett effektivt sätt i din organisation. Du vet hur du säkerställer att förändringar slår igenom i systemet, hur ansvar tydliggörs och hur du kan arbeta proaktivt gentemot systemleverantören.

Lämpliga förkunskaper

Du är Auktoriserad Lönekonsult eller har förkunskaper på samma nivå, arbetar med kvalificerad lön på företag med från 100 anställda, alternativt har uppdrag motsvarande ca 200 löner.

Ingår

Kursdokumentation, lunch, kaffe.

 
Välj kurstillfälle
25
sep
25 sep

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för augusti 2018 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender