Sök ny kurs

Tolkningshjälp i K2-frågor (Srf U) – onlinekurs

Srf konsulternas uttalanden (Srf U) är till för att hjälpa dig som redovisningskonsult med tolkningar av K2. I denna mikrokurs blir du insatt i vilken nytta du har av Srf U och hur du kan tillämpa dessa i praktiken. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Tolkningshjälp i K2-frågor (Srf U) – onlinekurs

Srf konsulternas uttalanden (Srf U) är till för att hjälpa dig som redovisningskonsult med tolkningar av K2. Uttalandena presenteras i serien Srf U med löpande numrering och innehåller Srf konsulternas uppfattning om och motivering till hur svaret på vissa tillämpningsfrågor i redovisningsnormeringen ska tolkas. I denna mikrokurs blir du insatt i hur Srf konsulternas Redovisningsgrupp arbetar med Srf U, vilken nytta du har av uttalandena och hur du kan tillämpa dessa i praktiken. Genom övningsuppgifter får du förståelse för hur du kan använda Srf U som vägledning och stöd gällande bedömningsfrågor i K2-regelverket. Du får också en översiktlig genomgång av de uttalanden som hittills publicerats.

Kursinnehåll

  • Redovisningsgruppen – hur hjälper de dig?
  • Översiktlig genomgång av samtliga uttalanden
  • Fördjupning ”femtusenkronorsregeln”
  • Interaktiva övningar

Kursmål

Efter kursen kommer du att ha övergripande kännedom om Srf konsulternas aktuella uttalanden samt även ha förståelse för hur de kan tillämpas i praktiken.

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 eller större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs
20
maj
20 maj

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2022 till Skatteverket om pappersblankett används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender